Yhteishaun opiskelijapaikat täyttyivät komeasti

Julkaistu:

Sataedun yhteishaun tulos on erinomainen. Ensisijaisia hakijoita on 436 eli lähes kaikkiin hakukohteisiin tuli hakijoita aloituspaikkoja enemmän. Sataedussa oli kevään yhteishaussa haettavana yhteensä 401 perustutkintoon johtavaa opiskelijapaikkaa ja 60 paikkaa ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen.  Valmentavan koulutuksen hakijamäärä ​on 53.

– Haun suosituimpia aloja ovat autoala sekä sähkö- ja automaatioala. Vanhoista tutuista kestosuosikeista ovat pintansa pitäneet edelleen media-ala, hius- ja kauneusala sekä sosiaali- ja terveysala. Ilahduttavaa on myös kone- ja tuotantotekniikka-alan paikkojen täyttyminen, kertoo rehtori Anne Laine.

Korona ei heikentänyt kiinnostusta

Yksi Sataedun historian parhaimmista hakutuloksista, ellei peräti paras, saavutettiin nyt korona-ajan poikkeusoloissa.

 –Haastavasta koronavuodesta huolimatta hakijat löysivät meidät, vaikka emme ole voineet järjestää peruskoululaisille perinteisiä ysien päiviä ja aloille tutustumisia. Tämä kertoo Sataedun hyvästä maineesta sekä hyvästä opetus-, ohjaus- ja markkinointityöstä. Kiitos kaikille tähän työhön osallistuneille, Anne Laine kiittää ja toivottaa kaikki uudet ja jatkavat opiskelijat tervetulleiksi elokuussa Sataeduun.

Kaikki valittujen, nimensä julkaisuun luvan antaneiden uusien opiskelijoiden nimet on julkaistu Sataedun verkkosivuilla, torstaina 17.6. Mahdolliset vapaat opiskelupaikat tulevat jatkuvaan hakuun perjantaina 18.6. Opinto-ohjaajat ja opintosihteerit ovat tarvittaessa tavoitettavissa kesäaikataulun mukaisesti.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö