Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Virallinen selkotunnus maahanmuuttajien oppaalle

Selkokeskus on myöntänyt Siltoja Siirtymiin -hankkeen Opiskelijan opas maahanmuuttajilleoppaalle virallisen selkotunnuksen. Selkokeskuksentarkastajat ovat arvioineet oppaan täyttävän saavutettavuuden ja selkokielisyyden kriteerit kielen, kuvituksen ja ulkoasun suhteen. Oppaan toivotaan auttavan maahanmuuttajataustaisia hakijoitamme ja opiskelijoitamme.

Opiskelijan opas maahanmuuttajille on monialaisen osaamisen ja hyvän yhteistyön tulos. Hankkeen projektipäällikkö Jaana Mäki tuotti oppaan selkokielisen sisällön yhdessä projektityöntekijöiden Annika Kuusiston ja Kirsi Sahan kanssa. Opinto-ohjaaja Minna Takkunen sekä markkinointisuunnittelijat Linnea Mattila ja Johanna Virtanen puolestaan suunnittelivat ja toteuttivat sähköisessä muodossa olevan oppaan.

Siltoja siirtymiin -hanke

Pian päättyvän Siltoja siirtymiin -hankkeen (1.10.2018-31.3.2021) päätoteuttaja on ollut Sataedu.  Kumppaneina mukana ovat olleet Winnova, Tredu, EduVamia Oy ja Vamia. ESR-rahoitteista hanketta on rahoittanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Hankkeen päätavoitteena on ollut koulutuksen siirtymävaiheiden sujuvoittaminen aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusten, valmistavan koulutuksen, ammatillisten opintojen ja työelämän välillä. Kohderyhmänä ovat olleet nuoret ja aikuiset maahanmuuttajat sekä muut tukea siirtymävaiheissa tukea tarvitsevat opiskelijat tai opintoihin hakeutuvat.


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen