Vinkit vilkkaaseen SuomiAreena-viikkoon

Julkaistu:

Porilainen superviikko, SuomiAreena-viikko on alkanut vauhdilla. Jos et pääse paikalle, voit seurata Sataedun tapahtumia ja tunnelmia Facebookin, Instagramin ja Twitterin välityksellä. Tässä kuitenkin 15. – 19.7. päivien tärpit.

Sataedun teltta sijaitsee koko SuomiAreenan ajan kävelykadun ja Itäpuiston risteyksessä kauppakeskus Isokarhun edessä. Ensimmäisenä päivänä teltalla vierailleita kiinnostivat muun muassa työpaikalla tapahtuva oppiminen, yhdistelmäopinnot ja maahanmuuttajien kieliopinnot.

Sataedun opettaja Jari Pentinmäki (vas.) ja kansanedustaja Matias Marttinen keskustelivat mm. mittavasta kansainvälisestä rakennusalan hankkeesta, jossa Sataedu on mukana.

 

Tiistaina 16.7. järjestämme yhteistyökumppaniemme kanssa SuomiAreena-keskustelun kauppakeskus Puuvillassa. Opetusneuvos Mika Saarisen (OPH) juontamassa keskustelussa kysytään, onko Brysselin politiikasta ja tuesta apua ammattitaitoista työvoimaa tarvitsevilla alueilla sekä mitä hyötyä niistä on opiskelijoille ja työnantajille. Keskustelijoina ovat toimitusjohtaja Joni Hautojärvi (Norilsk Nickel Harjavalta Oy), johtaja Matti Isokallio (Sataedu), neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka (TEM) ja varajohtaja Joao Santos (Euroopan komission työllisyysyksikkö). Kello 17.30 alkava keskustelu on englanninkielinen.

Keskiviikkona 17.6. teltallamme on pelipäivä, jolloin voi testata omaa osaamistaan SOS SuuriOppimisSeikkailu-pelissä. Sataedun pelialan opiskelijoiden ja Nakkilan 6A-luokan hyötypelihankkeessa yhdessä kehittämässä pelissä seikkaillaan 6. luokan oppiaineissa. Hauskojen ja opettavaisten pelihetkien lisäksi peliyhteistyön tavoitteena on hyötypelikoulutuksen kehittäminen moniasteisesti ja -alaisesti.

Torstaina 18.7. kello 13.20 laulamme Torivartissa päivän piristykseksi suosittuja ammattilauluja. Laulu raikaa Porin torilla näyttelijä, muusikko Teemu Niemelän johdolla.

Osaavat opiskelijat työssä

Elokuva- ja televisioalan opiskelijamme ovat jo perinteisesti mukana SuomiAreenan tuotannossa. He hoitavat keskustelujen striimauksia ja tapahtuman taltiointeja hyvällä asenteella ja taidolla. SuomiAreena onkin opiskelijoille mitä parhain oppimisympäristö.

Eikä tässä vielä kaikki. Kirjurinluotoon avatussa Jazzpuistossa voit ihastella artesaaniopiskelijoidemme kierrätysmateriaaleista tekemää ympäristötaidetta.

Viime vuonna kiitosta ja ihastelua saaneet koristeet ovat uudistuneet. Puiston puut pukeutuvat nyt verkkoon ja ne ovat saaneet oksillensakin jotain uutta. Katulampuissakin liehuu jotain värikästä ja kiinnostavaa.

 

 

 

 

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö