Verkkosimulaatioverkostolle lisää kiinnostusta ja kiitosta

Julkaistu:

Sataedun perustama ja koordinoima AMIS verkkosimulaatioverkosto on ottanut uusia askeleita kohti yhtenäistä laatua ja vaikuttavuutta tavoittelevaa kansainvälistä hoitajakoulutusta ja -opetusta.

Kaksi vuotta sitten vuonna 2022 perustettuun ammatilliseen verkkosimulaatioverkostoon kuuluu yksitoista suomalaista ammatillista oppilaitosta. Huhtikuussa järjestetty simulaatio oli poikkeuksellinen kansainvälisyyden näkökulmasta.

Tietokoneen näytöllä näkyy opiskelijoiden seuraama opetustilanne. Siinä nainen makaa lattialla ja hoitohenkilökunta on vieressä auttamassa häntä.

Opiskelijat seuraavat tietokoneen näytöltä tehtävää harjoitusta ja oppivat samalla oikeita toimintatapoja. Kuva: Heidi Laitomaa.

Kansainvälistä yhteistyötä yhteisporttaalissa

Sataedun lähihoitajaopiskelijoilla ja heidän opettajillaan on mahdollisuus kansainvälistyä omassa oppilaitoksessaan sekä opiskelija- ja opettajavaihdoissa ulkomaisissa oppilaitoksissa ja työpaikoissa. Huhtikuun alussa järjestettyyn verkkosimulaatioon osallistui lähihoitajaopiskelijoita opettajineen kuudesta suomalaisesta ammatillisesta oppilaitoksesta. Yli 150 suomalaisten osallistujan lisäksi simulaatiokoulutusta seurasi kaksi belgialaista opiskelijaa ja kaksi sveitsiläistä opettajaa.

 – Sveitsiläiset olivat innostuneita tästä kansainvälisestä yhteisportaalista, ja yhteistyö jatkuu varmasti. He kokivat simulaatioprosessin ja -pedagogiikan kiinnostavaksi ja erilaiseksi kuin mitä he itse toteuttavat, kertoo Sataedun Hyvinvointi-alan lehtori Sini-Charlotta Kamberg.

Verkkosimulaatioverkoston logo

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö