Väyläopinnoilla jatkopaikka – sähköasentaja Aleksi Vähävihu jatkaa SAMKiin

Julkaistu:

Jämijärveläinen Aleksi Vähävihu päätti jo seiskaluokalla, että hänestä tulee sähkäri. Päätös piti, ja Aleksi valmistui keväällä sähköasentajaksi. Sen lisäksi hänestä tuli myös Sataedun ensimmäinen väyläopinnot suorittanut opiskelija ja siten myös tuleva insinööriopiskelija.

Työpaikaltaan tavoitettu, sähköverkon syöttökaapeleita vetämässä ollut Aleksi kertoi, että mahdollisuus osallistua väyläopintoihin yllätti.

– Kun opinto-ohjaaja Kaisa Kallio esitteli lyhyellä varoitusajalla väyläopintomahdollisuuksia, ajattelin ottaa päätöksenteossa aikalisän ilmoittautumalla mukaan. Siitä se sitten lähti, Aleksi kertoo.

Väyläopinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa ammatillisten opintojensa aikana opintoja Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja saada hyväksytysti suoritetuilla väyläopinnoilla opiskelupaikan ilman valintakokeita. 

Ammatti- ja amk-opinnot sujuvasti yhdessä

Samanaikaiset opinnot Sataedussa ja Samkissa eivät olleet Aleksille työläitä, sillä hän on pitänyt ammatillisia opintoja melko leppoisina. Samkin opinnoista osa meni päällekkäin työjakson kanssa, mikä osaltaan kevensi sitä, ettei tarvinnut opiskella koko ajan samanaikaisesti kahdessa paikassa. Aleksi kuvaa ammattikorkeakouluopetusta enemmän asiaan keskittyväksi, kun taas Sataedun ryhmissä tunneilla vitsailtiin asian vierestäkin.

Vielä ennen jatko-opintoja kutsuu Puolustusvoimat. Aleksi siirtyy varusmiespalvelukseen Niinisaloon heinäkuussa. Tulevat opinnot mietityttävät jo vähän. Tähän asti Aleksi on ollut kiinnostunut sähköverkkotöistä, joten ne mahdollisesti kiinnostavat jatkossakin.

–Verkkovirta kiinnostaa nyt, mutta jatkosuunnitelmat selviävät, kun pääsen opiskelemaan ja tutustumaan alaan laajemmin. Silloin vasta näkee, mikä tuntuu luontevalta erikoistumissuunnalta. Tarjolla on monia mahdollisuuksia, koska ammattikorkeakoulussa on amk-tutkinnon jälkeen vielä mahdollisuus ylempään amk-tutkintoon.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö