Vastuullisuus, hyvinvointiteknologia ja työllistyminen puhuttivat OKM:n 2. asteen johtoryhmän Sataedu-vierailulla

Julkaistu:
_upscale

Opetus- ja kulttuuriministeriön 2. asteen johtoryhmä tutustui ylijohtaja Petri Lempisen johdolla keskiviikkona 15.2. Sataedun toimintaan Ulvilassa. Sataedu-vierailua olivat edeltäneet tiistaina tutustuminen mm. Porin Ilmailuopistoon, pelastusharjoitusalueeseen ja WinNovaan.

VASKI-hanke tutuksi myös vieraille

Kehitysjohtaja Maiju Salonen esitteli VASKI-hankkeen etenemistä ja sen jatkossa mahdollistamaa tavoitetta kouluttaa työelämälle vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edellyttämät taidot omaavia ammattilaisia. Vaikka kestävän kehityksen keskusteluissa korostuvat useimmin hiilijalanjälki ja ympäristöasiat, oli vierailla ja sataedulaisilla keskustelussaan vahva, yhteinen näkemys myös sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden tärkeydestä.

Keskustelussa nousi esiin myös toive, että opiskelijat pääsevät aidosti mukaan nyt tehtävään työhön. Osallistaminen voisi olla voimaannuttava kokemus muillekin kuin kyvyttömyyden tunnetta ja ilmastoahdistusta poteville opiskelijoille. Vastavuoroisesti todettiin, että opiskelijat ovat jo nyt aktiivisia aivan eri tavalla kuin kymmenen vuotta sitten. Huhtikuussa alkavan VASKI-haasteen toivotaan viimeistään innostavan opiskelijoita mukaan kestävän kehityksen puolesta tehtävään työhön.

Mewet-älykoti yllätti monipuolisuudellaan

Hyvinvointialan koulutuspäällikkö Heli Sulkava esitteli omalla opintoalallaan tehtyjä työelämälähtöisyyden ja opetuksen korkean laadun mahdollistaneita ratkaisuja. Osa ratkaisuista ja toimintatavoista konkretisoituivat vieraille Mewet-älykodissa. Monialaisella yhteistyöllä hyvinvointiteknologian opetus- ja testauspaikaksi rakennettu Mewet-älykoti sai ansaittuja kehuja. Lehtori Krista Toivosen esittelemät hyvinvointiteknologian toteutukset konkretisoituivat, kun opiskelijat Terhi Niemi ja Riitta Stenfors kertoivat, miten he ovat voineet hyödyntää Mewet-älykodissa saamiaan taitoja sekä jakaa tietojaan työssäoppimispaikoissaan sairaalassa ja kotihoidossa.

Lisätietoa ja ymmärrystä kaikille

Jos vieraat olivat tyytyväisiä visiittiinsä, niin sitä olivat myös sataedulaiset isännät ja emännät.

– On hienoa, että ministeriö aloitti kevään vierailunsa alueeltamme. Päivien ohjelma oli onnistunut, ja se näytti taas alueellisen yhteistyön mahdollisuudet. Käydyt keskustelut syvensivät ymmärrystämme ministeriön toimintaan. Vastaavasti meidän kertomamme antoivat ministeriön edustajille lisää tietoa tekemästämme työstä ja toimintaympäristöstämme, johtaja Matti Isokallio summaa vierailun.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö