Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

VASKI-hankkeella vastuulliseen ja kestävään ammatilliseen koulutukseen

Sataedun vetämä VASKI-hanke sai lähtölaukauksen torstaina 27.1., kun hankkeen aloitustilaisuus kokosi näyttöpäätteiden ääreen yli 120 ammatillisen koulutuksen asiantuntijaa 61 oppilaitoksesta. Seuraavan kahden vuoden aikana hankekumppanit luovat yhdessä ammatilliselle koulutukselle tulevaisuuden tiekartan, joka vahvistaa kestävää kehitystä ja vihreää siirtymää. Tavoitteena on hankkeen nimen mukaisesti Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus. Mittavaa työtä helpottaa jo aiemmin oppilaitoksissa tehtyä kestävää kehitystä edistävä työ.

VASKI-hankkeen vastuullisuusviestijä Virve Rinnola ja hankepäällikkö Pauliina Merikivi lyövät iloisesti kättä onnistuneen aloituksen kunniaksi.
Vastuullisuusviestijä Virve Rinnola ja hankepäällikkö Pauliina Merikivi.

Vastuullisuusviestijä välittää ja jakaa tietoa

VASKI-hankkeen suunnitelmat ja saavutukset halutaan jakaa laajalti, jotta ne ovat kaikkien ammatillisen koulutuksen järjestäjien ja siten myös opiskelijoiden, työelämän ja muiden yhteistyökumppanien hyödynnettävissä.

Hankkeen projektijohtaja, kehitysjohtaja Maiju Salonen ja hankehallinnosta vastaava hankepäällikkö Pauliina Merikivi ovat saaneet vahvistusta VASKI-viestintään. Hankkeen vastuullisuusviestijäksi valittu Virve Rinnola aloitti tehtävässään tammikuun kolmannella viikolla. Vastuullisuusviestinnän lisäksi hänellä on laaja kokemus kehittämis-, hanke- ja verkostotyöstä sekä pedagogiasta.

Sataedun suurin valtakunnallinen hanke

Pääkoordinoijana toimivan Sataedun lisäksi VASKI-hankkeen ytimessä ovat myös AMKE ry, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Luovi, Optima, Perho ja Sykli. Yhdessä ne muodostavat koordinointiryhmän, jonka työpaketteihin hankkeen jäsenet osallistuvat tarpeidensa ja kiinnostustensa mukaisesti. Opetushallituksen rahoittaman hankkeen rahoitus on yhteensä lähes 2,2 miljoonaa euroa, ja sen hyväksytyt kokonaismenot ovat yli 2,4 miljoonaa.


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen