Uutta osaamista pelialalle suunnatusta media-alan ammattitutkinnosta

Julkaistu:

Sataedun syksyllä 2021 aloittama maamme ensimmäinen pelialalle suunnattu media-alan ammattitutkintokoulutus saa jatkoa. Laajaa kiinnostusta herättänyt koulutus on suunniteltu yhteistyössä pelialan yritysten ja verkostojen kanssa. Opinnot on tarkoitettu jo alan koulutusta ja kokemusta hankkineille pelialan ammattilaisille tai sellaisiksi haluaville. 

Oleellinen osa pelialalle suunnatun media-alan ammattitutkinnon opintoja ovat erilaiset projektityöt ja uuden pelin kehittäminen. Peliprojektit tarvitsevat erilaisia osaajia. Ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen tavoitteena on yhdistää ryhmäksi ohjelmoinnin, grafiikan, audiotuotannon ja pelisuunnittelun osaajia siten, että kaikkien osaaminen syvenee ja laajenee.   

Kaksi opiskelijaa suunnittelee pelejä tietokoneillaan.

Pelialakin potee työvoimapulaa  

Peliala kasvaa edelleen ja tarvitsee pelituotannon eri osa-alueiden ammattilaisia.  

– Ala on vaativa, ja kilpailu työpaikoista on tiukkaa. Vaatimukset alalle tulevalle ovat kovat, mikä nostaa entisestään koulutuksen käytännöllisyyden merkitystä. Työllistyminen riippuu paljolti siitä, kykeneekö hakija tarjoamaan enemmän osaamista kuin muut hakijat. Tavoitteenamme on kouluttaa pelialaa jo aiemmin opiskelleita tai omatoimisesti osaamistaan kehittäneitä peliharrastajia alan vaativiin tarpeisiin, kertoo Sataedun pelialan opettaja Jani Gröhn

Etäopinnot mahdollistavat osallistumisen monille 

Pääosin etäopintoina suoritettava tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa. Käytännössä opiskelijat oppivat uutta sekä kehittävät aiempaa osaamistaan pelialan luonteeseen sopivasti omalla tietokoneellaan, ja välillä kokoontuvat lähiopetukseen Sataedun Nakkilan toimipaikassa.

Haku helmikuussa alkavaan koulutukseen on 11.12. asti osoitteessa sataedu.fi/peliala

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö