Uusi pelialan ammattitutkinto kokoaa alan ammattilaiset yhteen

Julkaistu:

Sataedussa alkaa syksyllä maamme ensimmäinen pelialan ammattilaisille suunnattu ammattitutkintokoulutus. Se kuten muutkin Sataedun pelialan koulutukset on suunniteltu yhteistyössä alan toimijoiden ja yritysten kanssa.

Opiskelijan osaaminen esille

Uusi koulutus toteutetaan pääosin etänä ja se on suunnattu opiskelijoille, joilla on jo kokemusta alan töistä. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden erikoistua ja oppia ammattimaisen pelituotannon tekniikoita sekä työkalujen käyttöä. Peliala tarvitsee ammattilaisia, jotka hallitsevat ohjelmointia, grafiikkaa, animaatiota, audiotuotantoa ja pelisuunnittelua.

–  Koulutukseen haetaan määrätietoisia, yrittäjähenkisiä ja kunnianhimoisia opiskelijoita, joilla on jo osaamista alalta, kertoo pelialan opetuksesta vastaava Jani Gröhn.

Jani Gröhnin kuvasi valokuvauksen ammattitutkinnon opiskelija Nea Lumineva.

Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa media-alan ammattitutkinnon. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena tai yrittäjän oppisopimuksella, jolloin koulutuksen tarjoama tietotaito solahtaa suoraan opiskelijan nykyiseen työhön. Alan töihin hakeutuva opiskelija voi taas tutkinnon suorittamalla päivittää osaamistaan, oppia uutta ja tehdä omaa tekemistään näkyväksi. Koulutuksen aikana opiskelijoilla on myös mahdollisuus miettiä tulevaisuuden yrittäjyyttä ja tutustua alan liiketoimintamalleihin.

Verkostoilla suuri merkitys pelialalla

Koulutus huipentuu peliprojektien julkaisutapahtumaan, johon kutsutaan opiskelijoiden lisäksi alan asiantuntijoita, tekijöitä ja työnantajia.

 – Verkostoilla ja kontakteilla on suuri merkitys alalla työllistymiseen ja koulutus mahdollistaa verkostoitumisen monella tapaa, Jani Gröhn toteaa ja lisää, että koulutuksen projektityöskentelyssä luodaan vahvoja tulevaisuuden verkostoja, jotka luovat opiskelijoille mahdollisuuksia myös työelämässä.

Lisätiedot ja haku sataedu.fi/peliala.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö