Teknologian neuvottelukunta Pohjois-Satakuntaan

Julkaistu:

Viime tiistaina kokoontui Kankaanpään Sataedulla tekniikan alan toimijoita eri puolilta Pohjois-Satakuntaa ja sen ympäristöstä. Aivan ensi kertaa ei oltu yhteisellä asialla. Vastaava metallin neuvottelukunta on toiminut aiemmin alueella, mutta sen toiminta hiipui jokunen vuosi sitten maakunnalliseksi laajentumisen jälkeen.

– Nyt on hyvä hetki herättää uudelleen käyntiin tämä alueellinen yhteistyö ja tiedonjakoyhteisö, totesi tiiminvetäjä Petri Tyrkkö Sataedulta avauspuheenvuorossaan.

Tyrkkö toimii TEM:in ja Etelä-Pohjanmaan liiton rahoittamassa hankkeessa, jonka päätavoite on edesauttaa osaavan työvoiman ja työpaikkojen kohtaamista seutukunnalla. Hanke toimii neuvottelukunnan yhteistyön uudelleen käynnistäjänä.

Yhteistuumin päätettiin ajanmukaistaa ryhmän nimeä teknologian neuvottelukunnaksi. Tällä halutaan sekä laajentaa toiminnan fokusta koko tekniikan alalle sekä madaltaa kynnystä yritysten mukaantulolle.

Kuva: Kaija Marjanen

Neuvottelukunnan toiminta ohjautuu siinä mukana olevien toimijoiden toiveiden ja muiden ajankohtaisten asioiden pohjalta. Aiemman neuvottelukunnan tavoin toiminnan keskiössä on tiedon jakaminen ja asioista yhdessä keskusteleminen.

– Tämä on hyvä paikka jakaa tietoa ja kerätä kysymyksiä selvitettäväksi. Täällä yritykset, Sataedu, TE-toimisto ja Kankaanpään kaupungin elinkeinotoimijat ovat saman pöydän ääressä yhdessä, totesi vastaava asiantuntija Juha Jokinen TE-toimistolta. Jokinen oli mukana jo edellisessä neuvottelukunnassa.

Neuvottelukunta aikoo kokoontua 2-3 kertaa vuodessa. Ensimmäiseen tilaisuuteen oli kutsuttu aiemmassa neuvottelukunnassa olleet yritykset. Mukaan teknologian neuvottelukuntaan pääsee olemalla yhteydessä Petri Tyrkköön: petri.tyrkko@sataedu.fi.

– Tulevana keväänä meillä on suunnitelmissa muun muassa koulutus- ja infotilaisuus kansainvälisen työvoiman käytöstä neuvottelukunnan jäsenille, kertoi kaupungin elinkeinojohtaja Marko Rajamäki. Rajamäki tuntee myös entuudestaan neuvottelukunnan positiivisen voimavaran yhteistyölle ja alueen kehittymiselle ja on selvästi tyytyväinen kun toiminta alkoi taas.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö