Taitaja2022-tapahtuma valmistuu – sataedulaisten tiimityö tuottaa uutta osaamista

Julkaistu:

Taitaja-tapahtuman järjestäjien kova työtahti kiihtyy vielä ennen maanantai-illan avajaisia. Suurtapahtuman järjestäminen on aina vaativaa, eikä koronapandemiasta aiheutunut poikkeusaika ole helpottanut työtä. Isoilta yllätyksiltä on kuitenkin vältytty. Tapahtuman kilpailupäällikkö Tuomas Mäki-Ontto vahvistaa, että kiirettä on riittänyt, kun kahden vuoden aikana tehdyt suunnitelmat on puristettu tapahtumaksi reilussa viikossa.

Tuomas Mäki-Ontto Taitaja-tapahtuman areenalla.

”Jokainen, joka on Taitaja-matkassa omalla panoksellaan mukana, on korvaamaton ja tärkeä osa kokonaisuutta. Ilman tätä joukkuetta tapahtuman onnistuminen ei olisi mahdollista.”

Haastava ja palkitseva oppimisprosessi

Taitaja-tapahtumassa osaaminen on pääosassa. Niin myös järjestelyissä, joissa tapahtuman pääyhteistyökumppanin Sataedun osaaminen on ollut vahvasti mukana.

– Me sataedulaiset olemme tuoneet tapahtuman järjestämiseen omaa osaamistamme. Sitä mikä on tuttua ja ominaista meille: tiimityö, yhdessä tekeminen ja toisten auttaminen. Järjestelytyöt ovat lisänneet myös omaa osaamistamme. Esimerkiksi minulle tapahtuman järjestelyissä kaikki on ollut uutta, joten tietoa on tullut valtavasti. Isossakin projektissa korostuvat pienet asiat, ja niiden merkityksen huomaaminen on merkittävä oppi. Ihmisten välinen vuorovaikutus ja sen toimiminen on kuitenkin ollut tärkein projektin opetus, Tuomas Mäki-Ontto kertoo.

Tapahtumajärjestelyihin osallistuu runsas määrä Sataedun henkilöstöä ja opiskelijoita. Työn tuloksista nautitaan vielä pitkään.

– Tapahtuman järjestäminen on kaikille oppimisprosessi, jossa omat kokemukset laajenevat.  Jokainen niin opettaja kuin opiskelija on päässyt haastamaan itseään ja käymään jopa epämukavuusalueella. Henkilöstön osaamisen lisäksi myös eri aloilla osaaminen ja työelämäkumppanuuden kehittyvät.

Ammatillisen koulutuksen ja työelämän näyteikkuna

Taitaja2022-tapahtuma tuo ammatit ja ammatillisen koulutuksen kaikkien ulottuville. Se on helppo tapa tutustua tämän päivän työelämään.

– Kaikki tapahtuman viisikymmentä lajia ovat tulleet minulle tutuiksi jo suunnittelun ja järjestelyjen aikana. Kilpailun aikana minua kiinnostavat erityisesti uusi laji hyvinvointiteknologia sekä pelastusharjoitusaleen Maalla, merellä ja ilmassa -kokonaisuus.

Tietoja tapahtumasta

Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut, Taitaja2022-tapahtuma järjestetään 16.–19.5. Porin urheilukeskuksen, Isomäen ja Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueen ympäristössä. Viikon aikana yli 350 opiskelijaa ja nuorta ammattilaista kilpailee omissa lajeissaan. Maksuttomaan tapahtumaan odotetaan yli 40 000 kävijää seuramaan kilpailua ja sen oheistapahtumia.   

Taitaja2022 Pori -tapahtuman päävastuullinen toimija on Länsirannikon Koulutus Oy WinNova. Suomessa ammattitaitokilpailutoimintaa koordinoi Skills Finland ry.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö