Taitaja-tapahtuma vauhtiin – Sataedun finalistit kilpailevat ammattitaidon mestaruuksista hyvällä asenteella

Julkaistu:


Sataedun finalistit ovat hyvissä kisatunnelmissa Porissa alkaneessa Taitaja2022-tapahtumassa. Ensimmäisestä kertaa Satakunnassa järjestettävässä tapahtumassa ammattitaidon suomenmestaruuksista kilpailee yli 350 alojensa parasta opiskelijaa ja nuorta ammattilaista 45 eri lajissa ja viidessä näytöslajissa. Sataedulaisia on mukana ennätysmäärä, yksitoista finalistia.

Pääosa finalisteista ja heidän kilpailuhuoltajistaan Skilly-maskotin kanssa Porin jäähallissa. Joukkueenjohtajan ottama selfie.
Kuva: Johanna Rantalainen

Sataedun nuorimmat finalistit ovat pelituotantolajin kilpapari Sella Hietaoja ja Tapio Vähä-Vahe. Pelialan osaajilla on finalisteiksi poikkeuksellisesti takanaan vasta ensimmäisen vuoden opinnot. Aiempaa Taitaja-finaalikokemusta puolestaan löytyy ravintola- ja cateringpalvelu -lajissa kilpailevilta Emilia Koskiselta ja Helena Karppiselta sekä Teemu Männistöltä. Heidän lisäkseen kilpailuun osallistuu kuusi muuta oman alansa parhaimmistoon kuuluvaa kilpailijaa.

 – Suurella ylpeydellä johdan tämän joukkueen SM-kilpailuun. Kaikki Sataedun finalistit ovat jo tähtiä. He ovat jo nyt lajissaan maamme kahdeksan parhaan joukossa. Me heilutamme ylpeinä Sataedun lippua kilpailun alusta loppuun, iloitsee Sataedun joukkueenjohtaja, opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.

Vielä ennen avajaisia niin kilpailijoiden kuin heidän kilpailuhuoltajien tunnelmat olleet odottavat eikä kukaan ole välttynyt jännitykseltäkään.

 – Olemme yhdessä päättäneet, että jokainen tekee parhaansa ja keskittyy omaan tehtäväänsä. Kilpailutehtävien lisäksi työskentely yleisön edessä lisää jännitystä. Aiemmat kilpailijat ovat tsempanneet ja kertoneet, ettei kestä kauaa, kun yleisö ympäriltä unohtuu, kun keskittyy kilpailun haasteisiin.

Sataedun finalistit kannatuslippuineen joukkueenjohtajan kanssa Porin jäähallin edessä.
Kuva: Jaana Kirkkala

Sataedun Taitaja2022-joukkue:

Asiakaspalvelu ja myynti: Mariela Kárpáti, Noormarkku, Sataedu Kankaanpää

Automaatioasennus: Joona Höijer, Pori, Sataedu Ulvila

Kiinteistönhoito: Petteri Laine, Kokemäki, Sataedu Kokemäki

Pelituotanto: Sella Hietaoja, Nakkila ja Tapio Vähä-Vahe, Harjavalta, Sataedu Nakkila

Puhtauspalvelut: Leena Haavisto, Eura, Sataedu Kokemäki

Ravintola- ja catering-palvelut: Helena Karppinen, Ulvila ja Emilia Koskinen, Ulvila, Sataedu Ulvila

Ravintola- ja catering-palvelut: Elmeri Kunnas, Pori ja Teemu Männistö, Pori, Sataedu Ulvila

Sähköasennus: Veli-Pekka Eskola, Säkylä, Sataedu Kokemäki

Lisätietoja kilpailijoistamme täältä.

Joukkue heiluttaa Sataedu-lippuja astuessaan tapahtuman avajaisissa jäähallin areenalle.
Kuva: Juha Levonen

Paljon muutakin kuin ammattitaitokilpailu

Taitaja2022-tapahtuman päävastuullinen toimija on Länsirannikon Koulutus Oy WinNova. Sataedu on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Sataedulainen osaaminen näkyy monipuolisesti tapahtumassa muun muassa kilpailulajien järjestelyissä ja tuomaroinnissa. Vastaavasti opiskelijat ovat osallistuneet kilpailutilojen rakentamiseen ja somistamiseen sekä kilpailutunnelmien taltioimiseen.

Pääsymaksuton Taitaja-tapahtuma tarjoaa myös monipuolista ohjelmaa kilpailujen ohessa. Tapahtuma on oikea paikka hankkia tietoa ammatillisen koulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista. Sataedu esittelee omaa toimintaansa Karhuhallin ulkopuolella sijaitsevalla Tapahtumatorilla.

Lisätietoja

Sataedulaisten kilpatunnelmia voi seurata myös somekanavissamme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä sekä joukkueenjohtajan Johanna Rantalaisen somekanavissa Sataedu Opo Johanna Rantalainen.

Joukkue poseeraa jäähallissa lippuineen.
Kuva: Juha Levonen

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö