Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Taitaja-kilpailun kokemukset ovat siivittäneet Heidi Kiurun osaamista eteenpäin

Toukokuussa Porissa järjestetty Taitaja2022-tapahtuman ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu tarjosi paljon hienoja kokemuksia kilpailijoille ja järjestelyihin osallistuneille. Nyt sadoilla opiskelijoilla, opettajilla ja muilla järjestäjillä on mitä muistella vuosienkin päästä. Sataedulainen Heidi Kiuru tietää, mitä kokemuksia onnistunut kilpailu antaa.

Suupohjan Seudun juttu kultamitalistista vuodelta 2001.

Siivoamalla suomenmestariksi

Heidi Kiuru voitti puhdistuspalvelualan mestaruuden vuoden 2001 Taitaja-kilpailussa. Nuori opiskelija, tuolloin vielä isojokelainen 17-vuotias Heidi Järviharju totesi haastattelussa voiton tuntuvan mukavalta, sillä harvoinpa sitä suomenmestariksi pääsee. 

Heidi Kiuru muistelee hymyssä suin omia kisojaan. Muistoina ovat edelleen niin kultamitali kuin lehtileikkeet. Omien mestaruuskisojensa lisäksi hän toimi siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkintoa opiskellessaan Vaasan Taitaja-kisojen toimitsijana vuonna 2009. 

Kilpailumenestys loi pohjaa tulevalle

–  Voiton jälkeen huomasin, että oma osaamiseni on sillä tasolla, että kun yrittää riittävästi, se riittää. Taitaja-voitosta on ollut hyötyä myös työelämässä. En ole ollut päivääkään työtön, Heidi Kiuru kertoo.

Taitaja-kiinnostus ei jäänyt vain omiin kilpailuihin, vaan Heidi kertoo seuranneensa Taitaja-kilpailuja kiinnostuneena niiden jälkeenkin. Satakunnan ensimmäinen tapahtuma Porissa kiinnosti nyt erityisesti.    

Sataedussa välinehuoltoalan perustutkinnon tutkintovastaavana työskentelevä Heidi Kiuru puhuu edelleen painokkaasti puhtauden puolesta. Esimerkiksi sairaaloissa steriilit ja puhtaat instrumentit ovat turvallisen hoidon edellytys. Heidin osaamista on hyödynnetty myös valtakunnallisesti, kun Opetushallitus uudisti välinehuoltoalan perustutkinnon perusteita. Hän koordinoi viime vuoden lopussa valmistunutta uudistustyötä. 


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen