Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Sataedun suutareilta supikkaat presidentti Tarja Haloselle 

Sataedun suutarit lahjoittivat presidentti Tarja Haloselle mittatilaustyönä tehdyt suomalaiset perinnejalkineet, supikkaat. Ortopedisiin ja mittatilausjalkineisiin erikoistuvan suutariopiskelija Roman Nikolaevin valmistamat supikkaat luovutettiin presidentille hänen toimistollaan Helsingissä 13.12.. Supikkaiden sovituksen jälkeen seurue joi kahvit, ja presidentti onnitteli pian kymmenen vuotta täyttävää Sataedua.

Sataedun suutarit valmistivat vastaavat perinnejalkineet rouva Jenni Haukiolle Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Syksyllä kouluttajamme puolestaan veivät osaamistaan Michiganiin, Yhdysvaltoihin. Siellä suomalaisten aikoinaan perustamassa Finlandia Universityssa joukko innokkaita kädentaitajia opetteli valmistamaan suomalaisia lapikkaita.

Perinnejalkineiden valmistus arvossaan

Suutariopiskelijamme ovat taitavia ja luovia, ja siksi Kankaanpäässä koulutuksessa valmistuu toinen toistaan komeampia jalkineita niin pieniin, suuriin kuin erikoismitoitusta tarvitseviin jalkoihin. Uusien mallien ja muotien keskellä kouluttaja Juhani Männistö pitää tärkeänä, että Kankaanpäässä ylläpidetään myös perinnejalkineiden valmistustaitoja.

Juha Levosen ottamassa kuvassa Roman Nikolaev on presidentin vasemmalla ja Juhani Männistö oikealla puolella. Lisää kuvia supikkaiden sovituksesta on verkkosivuillamme.


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen