Sote-alan opiskelijoiden kysymykset ehdokkaiden pohdittavina Sataedun vaalipaneelissa

Julkaistu:

Sataedun sosiaali- ja terveysala järjesti ensimmäisen vaalipaneelinsa Ulvilassa maanantaina 13.3.

Ajatus vaalipaneelista eteni ideasta toteutukseen nopeasti. Paneelikutsu lähetettiin kaikille Satakunnassa eduskuntavaaleihin ehdokkaita asettaneille puolueille. Loppumetreillä yksi ilmoittautunut joutui perumaan osallistumisensa, mutta joukkoa täydensi vielä yksi jälki-ilmoittautunut.

Paneeliin osallistuivat seuraavat eduskuntavaaliehdokkaat kuvassa vasemmalta oikealle: juontaja Mari Ahvenjärvi, Eeva Kalli (kesk.), Pyry Väre (vihr.), Maria Metsomäki (vl.), Henrika Palenius (kok.), Niina Immonen (ps.), Minna Nurmi (kd.) ja Leena Jokinen-Anttila (sd.).

Tilaisuuden juontaja Mari Ahvenjärvi esittää kysymyksen, johon panelistit  Eeva Kalli, Pyry Väre, Maria Metsomäki, Henrika Palenius, Niina Immonen,  Minna Nurmi ja Leena Jokinen-Anttila vastaavat lappuäänestyksellä.
Äänestyksen aika. Juontaja Mari Ahvenjärvi kysyy ja vastauslaput nousevat ylös. Panelistit vasemmalta oikealle: Eeva Kalli, Pyry Väre, Maria Metsomäki, Henrika Palenius, Niina Immonen, Minna Nurmi ja Leena Jokinen-Anttila. Kuva: Juha Levonen

Hoitoalan ja opiskelun haasteet tuntevat panelistit

Sataedun vaalipaneeli poikkesi televisiossa nähdyistä vaaliväittelyistä. Panelistit eivät huutaneet toistensa päälle, ja sanankäyttö oli ystävällisen rauhallista. Myös yhteistyökykyä löytyi, kun panelistit etsivät vastauksia ryhmätyötehtävässä hoitoalan vetovoimaisuuden ja työvoiman turvaamiseksi.

Paneeliin osallistuneista monella on omaa hoito- tai hyvinvointialan taustaa.  Lähes puolella heistä on myös ammatillinen koulutus.  

Vaalit ja vaikuttaminen tutuksi opiskelijoille

Vaikka paneelin kysymykset olivat sosiaali- ja terveysalan aikuisopiskelijoiden laatimia, Hyvinvointi-opintoalan koulutuspäällikkö Heli Sulkava painottaa, että asia on kuitenkin yhteinen ja tärkeä.

– Me ja läheisemme tarvitsemme hyviä ja ammattitaidolla toteutettuja sosiaali- ja terveysalan palveluja eri elämänvaiheissa. Sosiaali- ja terveysalan lisäksi opiskelijoiden kysymykset käsittelevät myös muita ajankohtaisia aiheita, kuten viininmyynnin sallimista ruokakaupoissa ja eutanasiaa, Heli Sulkava kertoo.

Vaalipaneelin järjestämisen taustalla olivat ymmärrettävät ja painavat syyt.

– Sosiaali- ja terveysasiat ovat valtakunnallisesti merkittäviä. On myös tärkeää, että meiltä valmistuvat ammattilaiset saavat tietoa siitä, miten ja missä asioista päätetään. Se, että ehdokkaat ja tulevat päätöksentekijät saavat kasvot, vahvistaa heidän haluaan osallistua, äänestää ja vaikuttaa, Heli Sulkava painottaa.

Kamera kuvaa edessä käytävää vaalikeskustelua.
Kuva: Juha Levonen

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö