Sataedun ja Mehiläisen yhteistyöllä kieli- ja ammattitaitoisia lähihoitajia

Julkaistu:

Ensimmäinen Mehiläisen Healthcare Staffing Solutionsin (HSS) ja Sataedun yhteistyössä kouluttama ryhmä filippiiniläistaustaisia hoiva-avustajia on valmistunut lähihoitajiksi.

Valmistunut viidentoista opiskelijan ryhmä saapui HSS:n kautta Suomeen elo-syyskuussa 2021. Sitä ennen he olivat opiskelleet lähtömaassaan suomen kieltä sekä lähihoitajakoulutuksen tutkinnon osista hoiva-avustajakoulutukseen vaadittavat teoriaopinnot. Opiskelu tapahtui HSS:n kehittämässä digitaalisessa oppimis- ja rekrytointialustassa.

Sataedu toteutti koulutuksen yhteistyössä HSS:n ja Mehiläisen eri puolella maata sijaitsevien hoivakotien kanssa. Opiskelijat työllistyivät heti Suomeen tultuaan Mehiläisen sosiaalipalveluissa – ensin hoiva-avustajina, ja nyt jatkossa lähihoitajina.

Uudet lähihoitajat ryhmäkuvassa kukkineen ja todistuksineen. Mukana myös opiskelun mahdollistaneet koulutuksen yhteistyökumppanit.

Rohkeudella, ahkeruudella ja yhteistyöllä hyviin tuloksiin

Hyvä yhteistyö ja toimiva koulutusmalli saivat paljon kiitosta perjantaina 25.11. järjestetyissä valmistujaisissa. Lisäksi ansaittua ihailua saivat opiskelijoiden hyvä suomen kielen taito ja ahkeruus opiskella työn ohessa. Valmistuneiden opiskelijoiden Rubylyn Baldeon ja Rodora Miatapalin puheenvuoroissa nousivat esiin opiskelijoiden tyytyväisyys työpaikkoihinsa, saamaansa koulutukseen sekä uuteen kotimaahansa.

Sataedun opettajat Laura Kause ja Jelena Löytölä-Silvennoinen puolestaan ihailivat opiskelijoiden rohkeutta ja sisukkuutta sekä sitoutuneisuutta opiskeluun. Vaikka koulutuksen haasteellinen alku vaati paljon ohjausta ja tukea niin opiskelijoiden ammatillinen kasvu palkitsi kaiken työn.

Koulutuspäällikkö Heli Sulkava kiitti omassa puheenvuorossaan HSS:n toimitusjohtaja Jussi Lehmuskalliota, Mehiläisen henkilöstöjohtaja Tatu Tulokasta ja projektipäällikkö Maria Kylänpäätä hyvästä ja tuloksellisesta yhteistyöstä Sataedun kanssa. Lisäksi kiiteltiin oppisopimuskoordinaattori Merja Tuomolaa joustavuudesta sekä erittäin työelämälähtöisestä toimintatavasta. 

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö