Sataedulle ministeriön lisärahoitusta lähes 1,2 miljoonaa

Julkaistu:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Sataedulle kuluvalle vuodelle lisärahoitusta lähes 1,2 miljoonaa euroa.  Satakunnan koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio on erittäin tyytyväinen Sataedun saamasta rahoituspäätöksestä. Sen myötä kuluvan vuoden tulos jää ylijäämäiseksi. Tärkeintä myönnetyssä rahoituksessa on kuitenkin se, että siitä 470 000 euroa on tarkoitettu keväällä etäopetuksessa tulleiden osaamisvajeiden korjaukseen.

– Koronakevään pitkä etäopetusjakso oli erittäin hankala erityisesti ammatilliselle koulutukselle. Tekemällä oppiminen vaatii omat oppimisympäristönsä, joita etäopiskelussa ei voi hyödyntää.  On hienoa, että ministeriössä on tunnistettu koronan tuomat vaikeudet. Saadulla rahoituksellamme pystymme paikkaamaan keväällä opiskelijoille tulleita osaamisvajeita ja tukemaan heitä valmistumisessa, Matti Isokallio kertoo.

Lähes 320 000 euroa Sataedun saamasta kokonaisrahoituksesta on tarkoitettu lähihoitajakoulutusten ja ikääntyvien hoitoon ja kuntoutumiseen liittyvien täydennyskoulutusten lisäämiseen. Tällä rahoituksella Sataedu tukee osaltaan hallituksen tavoitetta kouluttaa vuoteen 2024 mennessä 5 000 uutta lähihoitajaa vanhusten hoitoon.

Loput Sataedulle myönnetystä rahoituksesta on perusrahoituksen harkinnanvaraista lisärahoitusta, noin 375 000 euroa.

– Ministeriö on myöntänyt lisärahoitusta ensisijaisesti niille koulutuksen järjestäjille, joiden opiskelijamäärät mitä todennäköisemmin ylittävät varsinaisen rahoituksessa huomioitavien tavoitteellisten opiskelijavuosien määrän. Sataedu on ollut viime vuosina hakijoiden suosiossa ja siten koulutettavia on ollut asetettuja tavoitteita selvästi enemmän. Tilanne on sama nyt kuluvanakin vuonna. Kiitos kasvaneista opiskelijoiden ja valmistuneiden määristä kuuluu osaavalle ja työhönsä sitoutuneelle henkilökunnallemme, Matti Isokallio toteaa.

 

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö