Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Sataedulle hyvä yhteishakutulos – hakijoita jälleen opiskelupaikkoja enemmän

Sataeduun haki jälleen aloituspaikkoja enemmän hakijoita kevään yhteishaussa. Viime viikolla (22.3.) päättyneessä yhteishaussa 443 hakijaa oli asettanut Sataedun koulutuksen ensisijaiselle hakusijalle. Sataedussa oli haettavana 345 paikkaa perustutkinto-opintoihin ja 48 paikkaa tutkintoon valmistavaan TUVA-koulutukseen. Kaikissa toimipaikoissa eli Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa ja Ulvilassa oli hakijoita tarjolla olleita opiskelupaikkoja enemmän.  

– Opetushallituksen valtakunnallisten tilastojen mukaan ammatillisen koulutuksen hakijamäärät notkahtivat tässä yhteishaussa. Tätä taustaa vasten olemme erittäin iloisia Sataedun jatkuvasta vetovoimasta. Sataedun hyvä maine laadukkaan ja riittävän opetuksen antajana kantaa, rehtori Anne Laine toteaa. 

Valinnat julki aikaisintaan 16.6.

Sataedun suosituimmat tutkinnot suhteessa paikkamääriin olivat media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto sekä hius- ja kauneusalan perustutkinto. Ilahduttavaa kuitenkin on se, että hakijoiden toiveet jakautuvat suhteellisen tasaisesti. Kiinnostus työvoimaa tarvitsevaa kone- ja tuotantotekniikka-alaa kohtaan on vahvistunut edelleen. 

– Koronapandemia on parin vuoden ajan rajoittanut peruskoululaisten mahdollisuuksia tutustua koulutustarjontaan oppilaitosten tiloissa. Opinto-ohjaajamme ja opettajamme ovat kehittäneet yhdessä uusia tapoja tehdä koulutuksiamme tutuiksi nuorille. Olemme onnistuneet hienosti tavoittamaan peruskoululaiset ja heidän opintojensa ohjaajat, opiskelijapalvelupäällikkö Kristiina Salmi kertoo. 

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6. 2022. Yhteishaun jälkeen vuorossa on jatkuva haku, jossa toisen asteen koulutuksen kuten lukion tai ammatillisen perustutkinnon jo suorittaneet voivat hakea opiskelemaan. 


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen