Sataedu mukana kehittämässä osaavan työvoiman saantia 

Julkaistu:

Innovaatiot ja uudet teknologiat edellyttävät yrityksiltä erityisosaamista. Yrityksissä on kuitenkin harvoin aikaa ja osaamista huippuosaajan etsimiseen, perehdytykseen tai koulutukseen. Huhtikuussa alkanut Talent Hub Robotics -projekti auttaa tässä. Projektia koordinoi elinkeinoyhtiö Prizztech Oy ja mukana toteuttamassa ovat ammatillisen koulutuksen järjestäjät Sataedu ja WinNova.

Talent Hub Robotics tukee yrityksiä osaajien houkuttelussa, rekrytoinnissa ja koulutuksessa. Osaajia rekrytoidaan Satakunnasta, muualta Suomesta tai ulkomailta.

– Talent Hub Roboticsin projektitiimissämme on monipuolisia yrityspalveluiden, koulutusten ja valmennusten osaajia eri puolilta Satakuntaa. Teemme yhteistyössä konkreettisia pilotteja, joiden avulla nähdään, mikä toimii ja mikä ei, painottaa projektipäällikkö Pauliina Harrivaara Prizztechistä.

– Sataedulla on muun muassa monipuolista työyhteisövalmennusosaamista. Valmennusten merkitys on keskeistä erityisesti silloin, kun yritys rekrytoi ensimmäistä kansainvälistä osaajaa”, vahvistaa projektitoimija Mari Ahvenjärvi Sataedusta.

Työllisyys-, yrittäjyys- ja osaaminen -yksikön päällikkö Maija Saari Satakunnan ELY-keskuksesta odottaa Talent Hub Robotics -projektin kanssa tehtävän yhteistyön tuovan alueen yrityksille uusia ratkaisuja erityisesti kansainvälisten osaajien rekrytointiin. Esimerkiksi yhteishankintakoulutukset ovat yrityksille joustava koulutusmalli, joka mahdollistaa yritysten tarpeiden mukaan suunnitellut koulutussisällöt.

Sataedun teknologia-alan projektitoimija Petri Tyrkön mukaan yrityslähtöiset koulutukset tarjoavat korkeakoulutettujen osaajien lisäksi mahdollisuuksia muun muassa asentajille.

– Koulutukset voidaan suunnitella ja toteuttaa yrityksen osaajatarpeiden mukaisesti. Projektimme voisi olla mukana tuomassa uusia sisältöjä myös tähän, Tyrkkö vahvistaa.

Talent Hub Robotics on osa valtakunnallista Talent Boost -kokonaisuutta, jolla tuetaan kansainvälisten osaajien ja opiskelijoiden houkuttelua, työllistymistä ja yrittäjyyttä. Talent Boost -yhteys tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia kansainvälisiin rekrytointikampanjoihin, tukea kansainvälisen osaajan palkkaukseen sekä muun muassa näkyvyyttä Jobs in Finland -portaalissa.

Projekti tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa ELY-keskuksen, teknologia- ja teollisuusyritysten, kaupunkien elinvoimapalveluiden sekä SAMKin ja Porin yliopistokeskuksen kanssa. Talent Hub Robotics vastaa yritysten rekrytointitarpeisiin koko Satakunnan alueella. Kansainvälisessä yhteistyössä hyödynnetään Robocoast Digital Innovation Hubin verkostoja Euroopassa.

 

Sataedussa lisätietoja Talent Hub Robotics -hankkeesta antavat projektitoimijat Mari Ahvenjärvi ja Petri Tyrkkö.

Lisätietoja hankkeesta myös täältä

 

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö