Sataedu kasvatti hakijamääräänsä yhteishaussa

Julkaistu:
Sataedussa opiskelijat ovat tekemisen keskiössä

Kevään yhteishaku 2020 päättyi tiistaina 10.3.2020 klo 15.

Useimmat nuoret hakevat keväällä joko toisen asteen ammatilliseen koulutukseen tai lukioon peruskoulun jälkeen. Kevään haku on pääväylä peruskoulujen 9. luokkalaisille jatko-opintoihin.

Sataedun hakijamäärä kasvoi

Sataedun tarjoaman koulutuksen yhteishaussa oli valinnut ensimmäiseksi vaihtoehdoksi noin 500 hakijaa eli ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 20% viime vuodesta. Yhteensä opiskelupaikkoja oli haussa noin 440 eri aloilla. Sataedun kokonaishakijamäärä kasvoi 17%.

Vetovoimaisimmat koulutusalat olivat logistiikka, autoala, sähköala, sosiaali- ja terveysala sekä kauneudenhoitoala. Kone- ja tuotantotekniikan vetovoima on myös kasvussa ja hakijoita oli edellisvuotta enemmän.

Koulutusten kesken jakautuneista hakijamääristä saa tuntumaa, että tänä päivänä alan työllisyysnäkymät ja –mahdollisuudet vaikuttavat nuorten ensimmäisiin uravalintoihin. Tällä on vaikuttavuutta myös maakunnan elinkeinoelämälle.

Sataedussa iloitaan hyvistä hakijamääristä.

Sataedu tekee vahvaa yhteistyötä alueensa peruskoulujen kanssa. Peruskoulun 8. ja 9.luokkalaisille on kerrottu ammatillisen koulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista eri kanavissa ja tapahtumissa. Peruskoululaisilla on myös ollut mahdollisuus vierailla useampaankin kertaan Sataedussa ennen yhteishakua. Oppilaille kerrotaan jatko-opintomahdollisuuksista, jotka ovat erinomaiset ammatillisesta koulutuksesta. Tämä oppilaille jaettu tieto helpottaa hakijoiden uravalintaa ja ohjaa nuoria alalle, joka tuntuu omalta.

Tavoitteena hyvinvoiva yhteisö

Sataedussa rakennetaan aktiivisesti hyvinvoivaa oppimisympäristöä ja opiskelijoiden hyvinvointi on tekemisen keskiössä. Tavoitteena on, että kaikki opiskelijat tuntevat kuuluvansa oppilaitosyhteisöön. Lähiopetusta järjestetään viitenä päivänä viikossa ja verkko-opiskelumahdollisuuksia kehitetään jatkuvasti.

Yhteishaun tulokset julkistetaan 11.6.2020.

Yhteishaun rinnalla ammatilliseen koulutukseen voi hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa Sataedun verkkosivujen kautta.

Lisätietoja

Kristiina Salmi, opiskelijapalvelupäällikkö, 040 199 4103, kristiina.salmi@sataedu.fi

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö