SAMKille Keppuli-palkinto – sataedulaista osaamista mukana

Julkaistu:

​Autismisäätiö on luovuttanut vuoden 2021 Keppuli-palkinnon Satakunnan ammattikorkeakoululle ansiokkaasta ja uraauurtavasta työstä autismikirjon henkilöiden hyvinvointiteknologian edistämisestä. Palkinnon vastaanottivat Maailman autismitietoisuuden päivänä tiistaina 6.4. tutkijayliopettaja Sari Merilampi ja projektitutkija Krista Toivonen.

Sujuvaa yhteistyötä kahdella asteella​

Krista Toivonen on tullut sataedulaisille tutuksi sosiaali-    ja terveydenhoitoalan lehtorina. Hän luonnehtii työskentelyään  kahdella eri asteen koulutuksen järjestäjällä sujuvaksi yhteistyöksi.

 – Monialainen ja ammatillinen yhteistyö auttavat kaikkia. Olen ammattikorkeakoulussa mukana hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmässä.   Yhteistyö jalkautuu ja konkretisoituu eri tavoin Sataedun sosiaali-ja terveysalan sekä teknologiaan koulutuksiin. 

Yhteistyö ei rajoitu vain Hyvinvointi- ja Teknologia-aloillemme. Nakkilan opiskelijoiden osaaminen on ollut merkittävää yhteistyössä ja on sitä myös jatkossakin, sillä Krista Toivonen kertoo, että työryhmä saa koko ajan uusia ideoita.  

– Animaatio- ja pelialan opiskelijat ovat kehittäneet eri kohderyhmille sopivia pelejä ja toteuttaneet niistä videoita elokuva- ja tv-alan opiskelijoiden kanssa. Myös graafisen alan opiskelijat ovat olleet mukana yhteistyössä.

Yhteistyön tuloksia myös kansainvälisesti esille

SAMKin ja Sataedun yhteistyön merkittävyydestä kertoo myös se, että työryhmä valmistautuu toukokuussa järjestettävään kansainvälisen INSAR-autismijärjestön vuosittaiseen konferenssiin. Sen yhteydessä esitellään videolla Kuntoutussäätiölle tehty SPIRAL-peli.  

Vielä Keppuli-palkinnosta. Autismisäätiö tuo omalla palkinnollaan esiin tekoja, jotka ovat nostaneet autismitietoisuutta ja autismiymmärrystä. Vaan mikä se Keppuli on?  ”Keppuli on Autismisäätiön taiteilijan käyttämä sana. Keppuleita ovat muovi- tai lasiesineet, joiden pitelemisestä ja naputtelemisesta tulee hyvä olo. Autismisäätiö tekee lasisia keppuleita käsityönä ja ne ovat siten kaikki hieman erilaisia.”​

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö