Pölyt pois vaaliuurnista – Sataedussa neljä äänestyspaikkaa nuorten vaaleissa

Julkaistu:

Sataedussa valmistaudutaan viikolla 11 järjestettäviin nuorten vaaleihin. Valtakunnallinen peruskouluissa, lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja muussa nuorisotoiminnassa järjestettävä äänestystapahtuma on ennen kaikkea oppimis- ja opetustapahtuma nuorille. Näin nuoret tutustuvat vaaleihin, puolueisiin ja ehdokkaisiin sekä saavat konkreettisen kokemuksen äänestämisestä.

Nuorten vaalit on suunnattu pääosin alle 18-vuotiaille. Sataedussa sitä vanhemmatkin opiskelijat voivat osallistua.  

 – Jos opiskelijoiden ryhmässä on jo äänioikeutettuja nuoria, he voivat kyllä osallistua ja harjoitella näin tulevaa äänestystä varten. Tärkeintä on muistaa, että tämä on harjoittelua. Se vaikuttava ääni annetaan sitten vasta oikeilla vaaliuurnilla, muistuttaa eduskuntavaalien projektipäällikkö Paiju Pajunen Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssista.

Valtakunnalliset nuorten vaalit järjestetään 288 paikkakunnalla samoilla vaalilistoilla kuin oikeatkin vaalit. Tulokset julkistetaan YLEn lähetyksessä tiistaina 21.3.

Sataedun opiskelijakunta järjestää vaalit seuraavasti:

Kankaanpää 13.3. klo 9-11. Äänestyspaikkana on päärakennuksen aula

Ulvila 13.3. klo 9–12. Äänestyspaikkana päärakennuksen aula

Huittinen 14.3. klo 8.45–12.15. Äänestyspaikkana on neuvotteluhuone

Kokemäki 14.3. klo 8.45–12.15. Äänestyspaikkana päärakennuksen aulaluokka

Sataedussa on pitkät perinteet aktiivisista nuorten vaaleista. Yläpuolella kuvassa äänestetään presidenttiä Kankaanpään toimipaikassa järjestetyissä nuorten vaaleissa. Kuva: Juha Levonen

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö