Mielenturvaa-verkosto täydentää Sataedun keinoja edistää hyvinvointia

Julkaistu:

Sataedu on ensimmäisenä koulutuksen järjestäjänä liittynyt Mielenturvaa-verkostoon. Työmarkkinajärjestöjen, yritysten ja mielenterveyden toimijoiden yhdessä perustama Mielenturvaa-verkosto taklaa konkreettisilla ratkaisuilla työelämän mielenterveyskriisiä. Verkoston luoman Mielenturvaa-mallin avulla kaikki suomalaiset työpaikat halutaan mukaan vahvistamaan mielenterveyttä ja tarjoamaan kattavampia mielenterveyspalveluita.

Sataedun rehtori Anne Laineen mukaan mahdollisuus liittyä uuteen verkostoon oli tervetullut.

–  Jos ajattelemme, kuinka paljon meihin kohdistuu päivittäin eri tavoin tietotulvaa, niin kyllä me tarvitsemme mielenturvaa. Tietotulvassa ja kiireessä psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi korostuu. Siksi on tarpeen, että mielenhyvinvointi huomioidaan samoin kuin fyysinen hyvinvointia.  Me olemme Sataedussa huolehtineet työntekijöiden ja opiskelijoiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja jaksamisesta painotetusti jo kauan. Liittyminen Mielenturvaa-verkostoon oli jatko tälle työlle, rehtori Anne Laine kertoo.

Mielenturvaa-verkostoon liittyy paljon odotuksia, mutta jo nyt on varmaa, että se auttaa laajasti monia.

–  Yhteistyössä on voimaa. Me saamme verkostosta tietoa ja materiaaleja, joita voimme hyödyntää monella tapaa opetuksessa ja hyvinvointipalveluissa. Verkosto täydentää jo käytössä olevia keinojamme edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hyvinvointi mukana muuallakin kuin strategiatekstissä

Sataedun laajat panostukset henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointiin ovat jo aiemmin saaneet kiitosta. Henkilökuntaa tuetaan vuosittain ePassilla ja tarjolla on kattava työterveydenhuolto. Mahdollisuus sairastaa tai hoitaa sairasta lasta omalla ilmoituksella seitsemän päivää helpottaa sairastuneen oloa ja lasta hoitavan stressiä. Lisäksi Sataedussa on tuettua henkilöstökerhotoimintaa sekä muita yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä ylläpitäviä tapahtumia. Henkilöstöllä ja opiskelijoilla on mahdollisuus myös osallistua erilaisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin, kuten SAKU ry:n järjestämiin kilpailuihin.

Opiskelijoiden hyvinvointia ylläpitävä opiskelijahuolto on saanut oman tiekarttansa hyvää työvuoteen. Erilaiset tapahtumat ylläpitävät ryhmähenkeä ja tukevat opiskelijahuoltoa. Kaiken pohjana on opetuksen laatulupaus lähellä olevasta opetuksesta ja ohjauksesta.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö