Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Sataedu Nakkilan koulutukset tutuiksi kansanedustajille

Satakuntalaiset kansanedustajat Petri Huru, Eeva Kalli, Matias Marttinen, Jari Myllykoski ja Heidi Viljanen tutustuivat Sataedu Nakkilan toimintaan tiistaina 14.1.. Animaatio- ja pelialan, elokuva- ja tv-alan, graafisen alan ja valokuvauksen opettajat esittelivät kansanedustajille omien alojensa tutkintoja ja sitä, miten opiskelijat opiskelevat yhteisissä ryhmissä ja oppivat tekemällä asiakkaille tilaustöitä. Vieraille välittyi kuva siitä, miten moninaisten projektien kautta opinnot rakentuvat, ja miten merkittäviä hyvät työelämän kumppanuudet ovat kuvallisella ja media-alalla.

Seija Laine kuvasi tutustumiskierroksella olleet kansanedustajat, Edessä vasemmalla Heidi Viljanen, Jari Myllykoski, keskellä Petri Huru, Eeva Kalli ja Matias Martikainen. Takarivissä vasemmalta kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio, rehtori Anne Laine ja koulutuspäällikkö Marjatta Mäkivaara-Vahtera.

Eri luokissa kiertäneet, opiskelusta kiinnostuneet kansanedustajat nostivat esiin myös koulukiusaaminen. Paikalla olleet opiskelijat totesivat yksi kantaan, ettei sellaista ole koettu.

Tv- ja elokuvastudiossa kansanedustajat pääsivät tutustumaan monikamerakuvaukseen. Yleensä kameran toisella puolella oleva vieraat, olivat kiinnostuneita näkemään, millaista kamera-, valo- ja äänityöskentely on.

Myös tv- ja elokuva-alan uusi hankinta herätti paljon kiinnostusta.  Liikkeenkaappaustekniikkaa on käytetty Villilän virtuaalituotannoissa jo pitkään, mutta nyt tehty hankinta mahdollistaa ihmisten ja kameroiden liikkeet reaaliajassa.

 

 

 

 

 

 


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen