Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Kuljetusala näyttäytyi monipuolisesti Sataedun kuljetusmessuilla Huittisissa

Sataedun ensimmäiset Huittisten toimipaikassa 1.9. järjestetyt kuljetusmessut keräsivät yhteen tulevia, nykyisiä sekä entisiä opiskelijoita, yhteistyökumppaneita työ- tai työssäoppimispaikkaa etsiviä ja työvoimaa tarvitsevia kuljetusalan yrityksiä. Tapahtuman tavoitteena oli esitellä monipuolista kuljetusalaa ja innostaa uusia ammattilaisia työvoimapulaa potevalle alalle.

Yhteistyö mahdollisti onnistuneen tapahtuman

Isot kiitos kuljetusmessut kanssamme mahdollistaneille yhteistyökumppaneille: AH Trans Oy, Asko Haro Oy, EKL Liikenteenohjaus J. Salo, Hinauspalvelu Ojala Oy, HWT Yhtiöt Oy, JV Betoni Oy, OnniBus.com, Porin Linjat Oy, Rahtarit ry, Satakunnan Liikenne Oy, Satakunnan pelastuslaitos, Scania Suomi Oy, Tilausajokuljettajat ry, Urbaser Oy, Vetku ry, Volvo Finland Ab ja Würth Oy.

Entisillä opiskelijoilla, nykyisillä kuljetusalan ammattilaisilla Olli Lehtosella (vas.) ja Kari Loukolla riitti juttua autoista ja jääkiekosta entisten opettajiensa Samuli Holopaisen ja Pasi Helinin kanssa.
Opiskelija Aleksi Kuuppo (vas.) pyöritti messuilla Satakunnan pelastuslaitoksen Volvoa. Vieressä myös vapaaehtoistyönä liikenneturvallisuutta edistävä opettaja Ari Nordlund. Vaikka toisille pyörivä auto toi mieleen huvipuiston lystit, oli asia kuitenkin vakava. Auto muistutti turvavöiden käytöstä ja tilanteista, mihin kuljettaja ja matkustajat voivat joutua, kun auto pyörähtää katolleen.
Erikoiskuljetusten liikenteenohjausautoja näkee usein tiellä. Kuljetusmessuilla oli mahdollisuus tutustua myös EKL-Liikenteenohjaus J. Salon autoihin. Niiden sisältä löytyy tilaa työhön ja lepoon.
Mukana kuljetusmessuilla kuljetusalan koulutuspäällikkö Ville Huhtala ja rehtori Anne Laine.
Kuljetusmessuilla pääsi tutustumaan vanhan ajan linjuritunnelmaan Lauttakylä auton linja-autossa. Uudempia malleja edustivat OnniBus.comin ja Sataedun bussit.
Tilausajokuljettajat ry:tä kuljetusmessuilla edusti varapuheenjohtaja Ari-Pekka Mikkonen. Hän kertoi tilausajoja ajavien linja-autonkuljettajien vapaa-ajan järjestön kaipaavan joukkoonsa erityisesti nuoria kuljettajia. Yhdistykseen kuuluu niin päätoimisia kuin freelancereinä tilausajoja ajavia ammattilaisia.

JV Betoni Oy:n pumppuautonkuljettaja Joonas Virtanen (oik.) mainitsi työnsä parhaiksi puoliksi muun muassa säännöllisen työajan kello 7 – 15 ja pienen yrityksen hyvän työhengen. Toimitusjohtaja Tuomas Vähä-Jaakkola jatkoi kertomalla kuljettajien työn olevan itsenäistä ja vaativan monipuolisista osaamista. Yrittäjä Leena Vallimäki painotti oppilaitosyhteistyön tärkeyttä. JV Betoni Oy on tarjonnut Sataedun opiskelijoille työssäoppimispaikkoja ja kesätöitä. Osaavia ammattilaisia tarvitaan yrityksessä jatkossakin.

Urbaser Oy:n henkilöstöpäällikkö Hanna Rissanen ja kuljetusesimies Tero Palmu etsivät uusia kuljettajia jäte- ja ympäristöhuollon ammattilaistensa joukkoon. Noin 20 paikkakunnalla toimiva yritys tarvitsee jatkossa kuljettajia myös Loimi-Hämeen alueelle. Tero Palmu kertoo oppilaitosyhteistyön olevan tärkeää rekrytoinnissa. Nyt järjestetyt kuljetusmessut tarjosivat mahdollisuuden esitellä alaa. Hanna Rissanen toteaa, että monilla on vielä vanhat likaiset mielikuvat jätehuollosta. Vihreä siirtymä ja kiertotalous muuttavat alaa ja sen kalustoa. Sen esittely johti messuilla vilkkaaseen yhteystietojen vaihtoon.

Tulevaisuutta tämäkin! Esittelyssä olleet Scanian ja Volvon uudet sähkökuorma-autot keräsivät ympärilleen kiinnostuneita tutustujia pitkin päivää.
Opettajat ja opiskelijat pitivät huolen siitä, että Sataedun hallissakin riitti nähtävää ja kuultavaa.

Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen