Kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoille uudet oppimisympäristöt Ulvilaan – rakennustyöt ovat alkaneet

Julkaistu:

Ulvilan kone- ja tuotantotekniikan uudisrakennuksen maanrakennustyöt ovat alkaneet. Hyvässä nosteessa oleva koulutusala saa nykyaikaiset ja toimivat tilat. Tavoitteena on, että pääosin yksikerroksinen, pinta-alaltaan noin 1 000 neliön rakennus on opetuskäytössä ensi elokuussa.  Arkkitehtimo Oy:n arkkitehti Timo Lähteenmäen suunnittelema ja Astora-Rakennus Oy:n toteuttama rakennusurakka on suuruudeltaan 2,3 miljoonaa euroa. Muun muassa pihatyöt, aurinkosähköjärjestelmä ja koulutustekniikan erillishankinnat nostavat rakennuksen kokonaishinnan noin kolmeen miljoonaan euroon. 

Ulvilan toimipaikan rakennustyöt aloittavat Sataedun kiinteistöstrategian täytäntöön panon. Muutostyöt etenevät Ulvilasta aikanaan Kokemäelle ja Kankaanpäähän. Ulvilan tontille on tulossa kiinteistöstrategian mukaisesti kaikkiaan kuuden miljoonan euron muutostyöt. Nyt aloitetun rakentamisen lisäksi tontille nousee rakennusalan uudisrakennus ja päärakennuksen tiloja remontoidaan.

Jotta toivottuun kiinteistömassan vähennykseen ja sen aiheuttamien käyttökulujen karsimiseen päästään, tehdään tontilla myös purkutöitä.  Sitä ennen ylimääräisiä tiloja voidaan vielä hyödyntää. Rakennus- ja purkutöiden edetessä toimintoja voidaan tarvittaessa siirtää tyhjiin tiloihin, eikä koulujen pihoilta tuttuja väliaikaisia koulukontteja tai muualla olevia väistötiloja tarvita.

Astora-Rakennus Oy:n työpäällikkö Juha Oksa, tekninen johtaja Veli-Matti Hietaoja ja toimitusjohtaja Mika Rajamäki sekä Sataedun johtaja Matti Isokallio. Kuva: Heidi-Marja Paasi.

Vastuullista rakentamista  

Kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio painottaa vastuullisuuden ja kestävän kehityksen huomioimisen tärkeyttä rakentamisessa. Jatkossa Sataedun tulevilta rakennushankkeilta saatetaan edellyttää Joutsenmerkkiä tai vastaavaa.

Työmaan päivittäinen henkilövahvuus on noin 25 henkilöä. Toimitusjohtaja Mika Rajamäki pitää yrityksensä velvollisuutena myös opiskelijoiden kouluttamisen ja työllistämisen. Rakennustyömaan sijainti mahdollistaa opiskelijaryhmien tutustumiskäynnit helposti ilman autokyytejä. Se helpottaa myös muutaman rakennukselle työssä oppimaan pääsevän opiskelijan työpäiviä. Astora-Rakennus Oy:n työpäällikkö Juha Oksa odottaa työn ohessa vilkasta vuorovaikutusta ja tiedonvaihtoa rakennusalan opettajien kanssa.

Havainnekuva tulevasta kone- ja tuotantotekniikan koulutustilasta. Timo Lähteenmäki, Arkkitehtimo Oy.

Rakentajat tutulla tontilla

Harjavallassa perustettu Astora-Rakennus Oy on lisännyt Satakunnan ja lähimaakuntien rakennuskantaa vilkkaasti viime vuosina. Nyt työn alle tullut Sataedun tontti on entuudestaan tuttu Mika Rajamäelle ja siksi myös erityisen mieluisa.  Hän opiskeli 80-luvun loppupuolella sähköasentajaksi samalla kohtaa tonttia, minne uusi rakennus pian nousee. Eikä hän ole ainoa, jonka opinnot ovat alkaneet Sataedun tonteilla. Myös Astora-Rakennus Oy:n tekninen johtaja Veli-Matti Hietaojan aloitti rakennusalan opiskelun Kankaanpäässä.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö