Kestävän kehityksen tarpeet yhä vahvemmin mukana toiminnassamme

Julkaistu:

Kestävä kehitys ja kiertotalous ovat yhä vahvemmin mukana Sataedun toiminnassa. Tuleva kestävän kehityksen ohjelmamme kokoaa yhteen työelämän osaamista vahvistavat tavoitteet ja käytännön toimenpiteet. Yhteiskuntavastuun mukainen kestävän kehityksen edistäminen on myös mukana kaikissa Sataedun koulutuksissa.

Kestävä kehitys ja kiertotalous puhuttivat Huittisten kaupungin marraskuun alussa järjestämässä kiertotalousseminaarissa. Tapahtuma mahdollisti keskustelun ja tiedon jakamisen alueen yrittäjien kanssa. Koulutusjohtaja Kirsi-Marjo Halonen kertoo, että Sataedu on jatkossakin aktiivisesti mukana vastaavien tapahtumien järjestelyissä.  

– Suora vuorovaikutus työelämän kanssa on välttämätöntä, jotta pystymme ennakoimaan meiltä odotettavia koulutus- ja osaamistarpeita sekä palvelemaan niiden mukaisesti. Kuntien elinkeinotoimet ja yrittäjät ovat keskeisessä roolissa tässä yhteistyössä, Kirsi-Marjo Halonen kertoo.

Osaamisesta hyötyvät yritykset ja ympäristö

Sataedulaiset kehittävät kestävän kehityksen ja kiertotalouden osaamistaan voidakseen jakaa sitä koko alueen hyödyksi.  

–Tuotteiden ja palveluiden hyvä suunnittelu sekä toiminnan tehostaminen pienentävät yritysten tuotannon haitallisia ympäristövaikutuksia. Kulutuksen järkevöittäminen ja eettisyys kaikissa vaiheissa auttavat loiventamaan pakkomuutoksen vaikutuksia ja mahdollistavat talouden rattaiden pyörimisen kestävien arvojen mukaisesti.

Ympäristön puolesta toimiminen ja siinä saavutetut tulokset ovat meidän kaikkien etu. Yrittäjien tulee miettiä myös omaa yritystoimintaansa. Kestävän kehityksen huomioiminen auttaa sitäkin.

– Yhteiskuntavastuun näkökulmasta tarkasteltuna kaikki kestävän kehityksen edistämiseen tähtäävä toiminta ei aina lisää yrityksissä heti liiketoimintaa, mutta kun katsotaan useamman vuoden päähän, on vaikutus usein asiakkaita houkuttelevaa.

Katso myös videomme

Kestävän kehityksen mukainen aktiivinen toiminta on osa yhteiskuntavastuutamme. Kerromme siitä myös videollamme.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö