Hyvinvointi-opintoala palkitsi oppisopimusopiskelijoita ja työpaikkaohjaajia oppisopimusviikolla

Julkaistu:

Sataedu Hyvinvointialan oppisopimuspalkinnot jaettiin Ulvilassa keskiviikkona 19.10. Vähän siirtyneen palkitsemistilaisuuden valinnat oli tehty viikolla 40 vietettävällä valtakunnallisella oppisopimusviikolla.

Sataedussa opiskelee 1300 oppisopimusopiskelijaa, joista enemmistö, 1000 opiskelijaa opiskelee Hyvinvointialalla. Alalla on paljon motivoituneita oppisopimusopiskelijoita ja työpaikkaohjaajia, joten viime vuoden tapaan palkittavien valitseminen on ollut vaikeaa. Opettajien ehdotuksista valittiin nyt palkittaviksi neljä opinnoistaan ja työstään paljon kiitosta saanutta. Alla tiedot palkituista ja palkitsemisperusteista.

Motivoituneita osaajia

Ennen palkitsemisia Hyvinvointialan koulutuspäällikkö Heli Sulkava iloitsi palkintoperusteista.

 – Kaikkia palkittuja yhdistää motivaatio, halu kehittää itseään ja antaa osaamistaan toisten käyttöön. Samoin toimivat heidän opettajansakin, ja paljon tästä saavat myös työpaikkaohjaajat. Oppisopimuskoulutus on lisääntynyt todella paljon. Tähän on vaikuttanut myös oppisopimuskoordinaattori Merja Tuomolan työpanos. Ammatillisen koulutuksen päätehtäviin kuuluu yhteistyö työelämän kanssa. Siitä tämä onnistunut oppisopimuskoulutus on hyvä esimerkki, Heli Sulkava toteaa.

Oppisopimusviikon palkitut kukitettuina heidän opettajiensa, oppisopimuskoordinaattorin ja hyvinvointialan koulutuspäällikön  kanssa yhteiskuvassa. Outi Järvensivu (vas.), Linda Ahvenkoskea edustanut Satu Leppänen, Mari Stengård ja Reeta Holmi. Opettaja Jane Grönlund (takana vas.) lehtori Tarja Alanissi, lehtori Pirjo Savia, oppisopimuskoordinaattori Merja Tuomola ja koulutuspäällikkö Heli Sulkava.
Oppisopimusviikon palkitu, heidän opettajansa, oppisopimuskoordinaattori ja hyvinvointialan koulutuspäällikkö yhteiskuvassa. Outi Järvensivu (vas.), Linda Ahvenkoskea edustanut Satu Leppänen, Mari Stengård ja Reeta Holmi. Opettaja Jane Grönlund (takana vas.) lehtori Tarja Alanissi, lehtori Pirjo Savia, oppisopimuskoordinaattori Merja Tuomola ja koulutuspäällikkö Heli Sulkava. Kuva: Jaana Kirkkala

Kukkia ja kehuja palkituille

Palkittu opiskelija: Juuri valmistunut lähihoitaja Outi Järvensivu työskenteli opintojensa aikana Ruskatalojen palveluyhdistyksen Ruskahovissa Porissa.

” Outi Järvensivu on motivoitunut opiskelija, joka tuo monipuolisesti esille omaa kiinnostutustaan alaa ja hoitotyötä kohtaan. Hän osaa perustella ja tarkastella toimintaansa eri näkökulmista. Hän osallistuu aktiivisesti opiskeluun ja on hoitanut opinnot moitteettomasti. Outi tarkastelee myös omaa osaamistaan realistisesti. Häntä vie eteenpäin halu kehittyä hyväksi lähihoitajaksi.”

Palkittu opiskelija: Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto-opiskelija Reeta Holmi työskentelee työpaja ohjaajana Kokemäen kaupungin Työllisyyspalveluiden kuntouttavan työtoiminnan yksikössä.

”Reeta Holmi on vastuullinen opiskelija ja työssään ohjaajana kuunteleva ja läsnäoleva. Hän on yhteistyökykyinen. Hän omaa taidon tarttua työtehtäviin ja on auttavainen, niin asiakkaiden, työkavereiden kuin opiskelijoiden kanssa.

Reeta haluaa kehittää itseään uudessa työssään ja pystyy tekemään laaja-alaisia pohdintoja ja näkemään asioissa monet eri puolet. Hän tekee sydämellä ohjaustyötä.”

Palkittu työpaikkaohjaaja: Työpaikkaohjaaja Linda Ahvenkoski työskentelee Satakunnan Sairaanhoitopiirin sosiaalipalveluiden Kamu-Tuvalla Ulvilassa. Häntä tilaisuudessa edusti oppisopimusopiskelija Satu Leppänen.

”Linda Ahvenkosken opiskelijan ohjaus on ollut asiantuntevaa ja laaja-alaista. Näytön arviointikeskustelut ovat olleet selkeitä ja jouheasti eteneviä. Lindan arvioinnit ovat johdonmukaisia ja perustuvat aidosti opiskelijan todelliseen osaamiseen, ammattitaitovaatimusten kriteereihin sekä näyttösuunnitelmaan. Linda käyttää myös alan termistöä asiantuntevasti, ja se on selkeästi arkikäytössä työssään. Lindalla on todella vahvaa ohjausosaamista.”

Palkittu esihenkilö ja työpaikkaohjaaja: Mari Stengård työskentelee esihenkilönä ja työpaikkaohjaajana Porin perusturvan kotihoidossa.

”Mari Stengård on ollut mukana rakentamassa ja kehittämässä Porin perusturvan kotihoitoon etätiimiä yhdessä neljän kotihoidon työntekijän kanssa. Työtekijät opiskelivat oppisopimuksella teknologialähettiläiksi eli suorittivat hyvinvointiteknologia toimintakyvyn edistämisessä -tutkinnon osan. Kehittäminen on tapahtunut valtakunnallisesti merkittävässä THL:n KATI-ohjelmassa ja siinä Satakati-hankkeessa.

Työpaikkaohjaajana Mari on toiminut tiiviissä yhteistyössä opiskelijoiden kanssa, ja on kulkenut heidän rinnallaan esimiehen roolissa. Kehittäminen ja teknologialähettiläiden koulutus oppisopimuksella jatkuu.”

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö