Hyvinvointi-ala palkisti aktiivisia oppisopimusopiskelijoita ja opiskelun mahdollistajia

Julkaistu:

Sataedu kouluttaa vuosittain oppisopimuksella yli 800 sosiaali- ja terveysalan tulevaa ammattilaista tai jo hankitun ammattitaitonsa kehittäjää. Oppisopimusopiskelijamme suorittavat yksittäisiä tutkinnon osia tai alan tutkintoja. Työssäoppiminen on monelle joustava tapa hankkia ammatti ja työpaikka samalla. 

Motivoitunut opiskelija onnistuu opinnoissaan hyvin, mutta vielä paremmin, kun hän pääsee oppimaan osaavan työpaikkaohjaajan kanssa. Tätä kaikkea tukee oppijaa kannustava ja auttava työyhteisö. 

Alkaneen oppisopimusviikon (4.–10.10.) aikana Sataedun Hyvinvointi-ala haluaa palkita aktiivisia oppijoita ja heidän ohjaajiaan sekä kiittää oppisopimusopiskelua edistäneitä työpaikkoja.

Useat opinnoissaan ja työssään menestyneet opiskelijat ja työpaikkaohjaajat ovat saaneet pitkin matkaa paljon kiitosta ja myönteistä palautetta. Nyt kuluvalla oppisopimusviikolla palkitsemme heistä seuraavat aktiiviset ja ahkerat toimijat. 

Emma Engbäck, Minna Saarinen ja Jonna Hirvikoski.

Attendo Tyrvään Kartano, Sastamala  

Hoivakodin johtaja Emma Engbäck

Oppisopimusopiskelija Jonna Hirvikoski 

Työpaikkaohjaaja Minna Saarinen 

Uuden alan oppija tai ammattitaitoaan kehittävä työntekijä etenevät opinnoissaan parhaiten juuri työyhteisön kannustamina ja tukemina. Sataedu on tehnyt koulutusyhteistyötä vuosien ajan Attendon Tyrvään Kartanossa esihenkilönä toimivan Emma Engbäckin kanssa. Hän on solminut oppisopimuksia sekä kouluttaakseen vakituista henkilöstöä että rekrytoidakseen uusia työntekijöitä. Yhteistyö on luontevaa ja vuorovaikutteista.

Jonna Hirvikoski palkitaan aktiivisena ja oma-aloitteisena opiskelijana. Hän on innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseään. Hänellä on positiivinen asenne sekä opiskeluun että työhön. Hän on yhteistyökykyinen ja valmis auttamaan muita. Opettajan sanoin: ”Jonnasta tulee osaava lähihoitaja, jolla on sydän paikallaan.”   

Minna Saarinen on ohjaaja, joka ohjaa opiskelijaa sydämellä. Hän näkee opiskelijan vahvuudet ja osaa oikealla tavalla tukea ja kannustaa. Minna on osoittanut halua kehittyä ohjaajana: hän pohtii rooliaan ohjaajana ja miettii, miten tulisi paremmaksi ohjaajaksi. Minnan innostus tarttuu ja hän saa kanssaolijat hyvälle tuulelle.   

Ida Puhakka ja Ida Kontkanen.

Mehiläinen Joensuu

Palvelupäällikkö Päivi Puhakka

Oppisopimusopiskelija Iida Puhakka   

Työpaikkaohjaaja Ida Kontkanen  

Mehiläinen Oy kouluttaa osasta palveluneuvojistaan lähihoitajia yhteistyössä Sataedun kanssa. Uudenlainen koulutus vaatii aktiivista ja joustavaa yhteistyötä sekä työpaikan ja oppilaitoksen välillä mutta myös työpaikalla. Haluamme kiittää opiskelijaa ja työpaikkaohjaajaa oma-aloitteisesta ja ammattitaitoisesta otteesta opiskeluun ja työn kehittämiseen.

Iida Puhakan asenne opiskeluun on esimerkillistä. Hän on oma-aloitteinen, aktiivinen ja positiivinen sekä ottaa vastuuta omasta opiskelustaan ja oppimisestaan. Opiskeluryhmässä hän tukee ja neuvoo tarvittaessa myös toisia opiskelijoita. Yhteistyö opettajien kanssa sujuu mallikkaasti. 

Ida Kontkanen on omalla vahvalla ammattitaidollaan ohjannut oppisopimusopiskelijaa ja tehnyt aktiivista yhteistyötä opettajien kanssa. Myös hänen oma työpaikkansa on kannustanut opiskelijaa ja järjestänyt mahdollisuuden ammattitaitovaatimusten mukaiseen oppimiseen joustavasti. Yhteistyö ohjaajan ja esimiehen kanssa on sujunut koko oppisopimusajan hyvin

Anne Lax ja Sanni Kinnunen.

Mehiläinen Hoivapalvelut Oy Onnikoti Polku, Pori 

Yksikönjohtaja Anne Lax

Välioppisopimusopiskelija Sanni Kinnunen 

Opiskelun aikana opiskelijan on mahdollista tehdä palkallisia oppisopimusjaksoja opintojen kaikissa vaiheissa. Oppisopimusjaksot voivat olla lyhyitäkin, usein noin 1 – 3 kuukauden mittaisia palkallisia jaksoja. Nämä opintojen aikana tapahtuvat oppisopimusjaksot ovat ns. välioppisopimuksia, joiden jälkeen opiskelija voi palata takaisin omaehtoiseksi opiskelijaksi.

Lyhyen oppisopimusjaksonsa aikana Sanni Kinnunen oli itseohjautuva ja vastuullinen opiskelija. Hän hyödynsi työssä oppimisen mahdollisuuksia olemalla aktiivinen esimerkiksi oman näyttönsä suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hän toimi positiivisella asenteella yhteistyössä niin työpaikkaohjaajan kuin opettajien kanssa.   

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö