Siirry sisältöön
Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen

Ensimmäiset etäkotiväenillat onnistuivat komeasti

Sataedun lajissaan ensimmäiset etäkotiväenillat järjestettiin keskiviikkona 28.10.. Näyttöruutujen eteen kokoontuivat ensimmäisenä Huittisten kuljetusalan 1. vuosiluokan opiskelijoiden huoltajat. Heidän jälkeensä olivat vuorossa 2. vuosiluokan huoltajat.

Kuljetusalan opettajat, koulutuspäällikkö, opinto-ohjaaja ja rehtori kertoivat kuluneesta syksystä ja vastasivat huoltajien kysymyksiin. Etätapaamiseen osallistui jopa seitsemänkymmentä prosenttia elokuussa aloittaneiden opiskelijoiden huoltajista. Toisen vuosiluokan tapaamisen osallistujamäärä oli hieman pienempi, mutta niin se on lähitapaamisissakin.

Kotiväeniltoja isännöinyt opinto-ohjaaja Jukka Vierimaa kertoo, että kotiväenillan tuominen Teams-sovellukseen vaati vähän erilaisia valmisteluja, mutta nyt kun käytössä on testattu, toimiva malli, on se helposti monistettavissa muihinkin kotiväeniltoihin.

– Vaikka kohtaamiset kasvokkain ovat se paras ratkaisu, on etätapaamisen hyötynä muun muassa nopeus. Kun tavallisesti huoltajat ajavat Sataeduun, juovat yhdessä kaikkien kutsuttujen kanssa kahvit, osallistuvat varsinaiseen ohjelmaan ja sen jälkeen ajavat kotiin, voi siihen kulua kotimatkan pituudesta riippuen lähes koko ilta. Nyt meidän esityksemme ja huoltajien kysymykset oli tiivistetty hyvin puoleen tuntiin. Ehdimme oikein hyvin vaihtamaan tietoja ja kommentteja, ja kasvot tulivat näin tutuiksi, Jukka Vierimaa kertoo.

Harkinnassa etä- ja lähitapaamisten hybridimalli

Myös rehtori Anne Laine on tyytyväinen etänä järjestettyyn kotiväeniltaan.

– Omasta puolestani ehdotan jatkoa Teams-kotiväenilloille. Tavallisesti kotiväenillathan ovat alakohtaisia, ja ne keräävät usean vuosiluokan opiskelijoiden huoltajat.  Nyt osallistuminen Teamsissa oli huoltajille helppoa, koska koolla oli vain oman opiskelijan ryhmä. Näin kysymyksiäkin saattoi olla helpompi esittää, Anne Laine kertoo.

Sataedussa on syksyn aikana järjestetty omissa tiloissa muutamia kotiväeniltoja pienellä kokoonpanolla turvallisuusohjeita noudattaen. Niitä järjestetään jatkossakin, koska kasvokkain tapaamisia toivotaan. Anne Laine arvioi, että  etä- ja lähitapaamiset yhdistävä hybridimalli voisi olla jatkossa hyvä tapa tavata huoltajia.

Etätutustuminen oppimisympäristöihin videolla

Perinteisissä kotiväenilloissa huoltajat ovat kiinnostuneita tutustumaan Sataedun tiloihin, oppimisympäristöön ja alan kalustoon. Nyt etänä tavattaessa tämäkin seikka oli huomioitu. Lehtori Samuli Holopaisen tekemä video teki niin henkilöstön kasvot kuin opetustilatkin tutuiksi autoja nyt unohtamatta.

Pääset videotutustumiskierrokselle täältä.

 

 

 

 


Palaa takaisin Ajankohtaista listaukseen