Ensiapukouluttajan koulutuksella uutta osaamista hoito- ja pelastusalan ammattilaisille

Julkaistu:

Sataedu ja turkulainen EduSafety Oy aloittavat yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten ensiapukouluttajakoulutukset. Ammatillinen lisäkoulutus on tarkoitettu terveydenhuollon ja pelastusalan ammattilaisille, kuten sairaanhoitajille, ensihoitajille, lääkäreille, pelastajille sekä lähihoitajille, jotka ovat suorittaneet perustason ensihoidon tai sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan.

Ensiapukouluttaja Outi Klemetti-Talvinen elvytysnuken kanssa.
Outi Klemetti-Talvinen. Kuva: Juha Levonen

Ensiapukouluttajina kouluttajina toimii kolmen kokeneen kouluttajan tiimi: lehtorit Outi Klemetti-Talvinen ja Marko Penttilä sekä opettaja Titta Vaitiniemi. Outi Klemetti-Talvisella on ensiapukoulutuksista yli kahdenkymmenen vuoden kokemus.

– Alkusysäys kouluttamiseen lähti työstäni. Toimin työterveyshoitajana ja opetin yrityksen henkilöstölle vaadittuja ensiaputaitoja. Vuodesta 2005 lähtien olen kouluttanut päätoimisesti. Tämä on työtä, joka ei tekemällä lopu. Yritykset tarvitsevat ensiaputaitoisia työntekijöitä. Ensiaputaitoja tarvitaan myös työelämän ulkopuolella, ja siksi suomalaiset hankkivat ja ylläpitävät aktiivisesti taitojaan, Outi Klemetti-Talvinen kertoo.

Hän kannustaa koulutuksesta kiinnostuneita mukaan.

– Tämä koulutus vie nopeasti mennessään. Kouluttajan pätevyys tuo monelle terveydenalan ammattilaiselle kivan lisän omaan päivätyöhön. Se myös mahdollistaa alan yrittäjyyden.

Ensiapukoulutukset, kuten Ensiavun peruskurssi ja -jatkokurssi sekä Hätäensiapu -koulutukset, ovat voimassa kolme vuotta. Tämän jälkeen muistia pitää virkistää ja taidot todistava kortti päivittää. Samoin kuin muut ensiapukoulutukset myös kouluttajan koulutus tulee päivittää kolmen vuoden välein.

Uusi koulutus etä- ja lähiopetuksena

Sataedun ja EdSsafetyn koulutukset ovat alueellamme uudella tapaa järjestettyjä. Sataedu tuo koulutusyhteistyöhön pedagogista osaamista ja tilat koulutuksen käyttöön. Edusafety puolestaan tuottaa koulutuksessa käytettävät ja koulutettavien käyttöön tulevat materiaalit sekä koulutusvälineisiin liittyvän osaamisen.

Koulutettavien terveydenhuollon tai pelastusalan tausta mahdollistaa sen, että ensiapukouluttajan perus- ja täydennyskoulutuksia voidaan järjestää yhdistelmäkoulutuksina eli etä- ja lähiopetuksena. Koulutusten teoria opiskellaan itsenäisesti etänä tai webinaarissa. Käytännön harjoitukset järjestetään ryhmille Sataedussa.

Kuluvan vuoden aikana järjestetään kaksi ensiapukouluttajan peruskoulutusta ja kaksi täydennyskoulutusta. Ammatillinen lisäkoulutus toteutetaan etäopintoina ja käytännönläheisinä lähikoulutuspäivinä Sataedun Ulvilan toimipaikassa.

Lisätietoja koulutuksista

Ensiapukouluttaja kevään koulutus

Ensiapukouluttaja syksyn koulutus

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö