AMKE ry:n maahanmuuttajastipendi Sataedusta valmistuneelle Hasanille

Julkaistu:

Kokemäellä asuva 24-vuotias irakilainen Hasan Albusaad valmistui tammikuussa 2021 Sataedusta talonrakentajaksi (rakennusalan perustutkinto) ja sai valmistumisen jälkeen vakituisen työpaikan omalta alaltaan.

Hasan on jatkanut talonrakentajaksi valmistumisensa jälkeen opiskelua työn ohessa ja on suorittanut tähän mennessä noin puolet kiinteistönhoitajan opinnoista. Lisäopintojen avulla hän haluaa kehittää itseään ja ammattitaitoaan. Hän opiskelee lisää myös siksi, että maahanmuuttajana hänen on tulevaisuudessa helpompi mahdollisesti vaihtaa työpaikkaa, kun hänellä on todistukset monipuolisesta ammatillisesta osaamisesta. Hasanin tulevaisuuden haaveena on myös oman yrityksen perustaminen.

Vapaa-aikana apuna hanketyössä

Hasan on toiminut iltaisin oman työnsä ohessa Opin portailla työelämään Satakunnassa -hankkeessa. Hän on ollut hankkeessa kokemusasiantuntijamentorina ja omakielisenä ohjaajana Sataedussa ammattiin opiskeleville ja vuoden sisällä valmistuneille arabiankielisille. Sataedusta on valmistunut ammattiin kuluvan vuoden aikana 38 arabiankielistä opiskelijaa ja 57 arabiankielistä opiskelijaa opiskelee parhaillaan.

Hasan on auttanut, tukenut ja kannustanut muita arabiankielisiä jatkamaan opiskelua ja löytämään paikkansa suomalaisesta työelämästä. Tämä on ollut suomalaisen yhteiskunnan kannalta erittäin merkittävää ja arvokasta työtä. Hän on ollut myös kehittämässä Sataedun sähköistä opiskelijan opasta ja oppaassa olevaa arabiankielistä materiaalia.

Tiedolla, taidolla ja sisulla

Rakennusalaa opiskellessaan Hasan toimi opiskelijatutorina Sataedun Kokemäen toimipaikkaan tulleille kansainvälisille rakennusalan vaihto-opiskelijoille. Lisäksi hän on esitellyt rakennusalaa ja Sataedun omakotityömaata kansainvälisille vierailijoille. Hasan on käynyt kertomassa elämästään ja kotoutumisestaan myös eri kohderyhmille.

Hasanilla on omakohtaista kokemusta opiskelijan oleskeluluvalla opiskelusta sekä valmistumisen jälkeen työluvan hakemisesta ja saamisesta. Maahanmuuttajan, jolla on opiskelijan oleskelulupa, pitää tulla toimeen ilman suomalaisen yhteiskunnan tukia. Hasan rakensi elämäänsä opiskelun ohella työskennellen. Nyt hänellä on oma koti, ajokortti ja ympärillä suomalaisia sekä kansainvälisiä ystäviä.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö