Siirry sisältöön

Talotekniikan perustutkinto

Sataedussa talotekniikan perustutkinnosta valmistuu lämmityslaiteasentajia ja putkiasentajia. Uudis- ja korjausrakentaminen tarvitsevat osaavia alan ammattilaisia kiinteistöjen huoltoon, rakennustuoteteollisuuteen sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palvelukseen.

Kenelle

Alalle opiskelevalla tulee olla kolmiuloista hahmotuskykyä ja hyvät matemaattiset valmiudet tulkita piirrustuksia sekä tehdä työn vaatimia mittauksia. Huolellinen ja vastuullinen ote työhön sekä kädentaidot ja asiakaspalvelutaidot ovat myös tarpeen.

Opiskelu

Koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa tai yhteishaussa. Peruskoulun jälkeiset opinnot kestävät noin kolme vuotta. Aiempi osaaminen ja työkokemus voivat lyhentää opiskeluaikaa.

Koulutuksessa tutustutaan nykyaikaiseen talotekniikkaan. Kiinteistöjen käyttömukavuuden lisäksi koulutuksessa painottvat kiinteistön energiankäytön tehokkuus ja ympäristövaikutusten huomioiminen.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

Rahoitus

Opetus on maksutonta. Alle 18-vuotiaat saavat maksutta myös tarvittavat työasut ja muut oppimateriaalit koulutusta. Tutkinnon voi myös suorittaa oppisopimuksella.