Kuljetusalan ammattitutkinto

Tietoa tutkinnosta

Yleistä

Kuljetusalan ammattitutkinnosta valmistut teiden ammattilaiseksi: linja-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Ammattikuljettajana voi toimia osaamisalasta riippuen erilaisissa kuljetusalan tehtävissä itsenäisenä yrittäjänä tai eri toimijoiden palveluksessa.

Kenelle

Kuljetusalan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on aiempaa kuljetusalan koulutustaustaa tai vankkaa työkokemusta. Alan opiskelu ja käytännön työtehtävät edellyttävät sinulta hyvää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä sekä ajokorttiasetuksen edellyttämän terveydentilan.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajakoulutukseen hakevan tulee olla täysi-ikäinen. Linja-autonkuljettajakoulutus on 21 vuotta täyttäneille.

Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään B-luokan ajo-oikeus, suomalainen ajokortti sekä mahdollisimman nuhteeton ajohistoria. Tämä todistetaan tuoreella ajokorttiotteella, joka löytyy maksutta Traficomin verkkosivuilta Oma asiointi -osiosta.

Kuljetusalan opiskelijaksi ottamista ja opiskeluoikeutta määrittää SORA-lainsäädäntö. Tutustu SORA-lainsäädäntöön ennen hakemista.

Hakeminen

Koulutus ei ole nyt haussa. Lisätietoja seuraavasta mahdollisuudesta aloittaa koulutus antaa lehtori Jani Kaljunen.

Opiskelu

Opiskelijalla on valittavanaan joko henkilökuljetusten tai tavarakuljetusten osaamisala. Tutkinnon suorittanut saa kokonaisnäkemyksen kuljetusalasta. Hän toimii asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja turvallisesti liikenteessä alan voimassa olevien lakien ja säädösten mukaisesti.

Tutustu tutkinnon rakenteeseen: ePerusteet

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö