Kohti monikulttuurista työyhteisöä -seminaarisarja Kankaanpäässä

Julkaistu:

Onko sinulla vaikeuksia löytää riittävästi osaavia työntekijöitä? Oletko harkinnut maahanmuuttajan palkkaamista, mutta et ole vielä tehnyt sitä? Pohditko, miten työpaikallasi pärjätään, jos kaikki eivät puhu suomea täydellisesti? Haluatko ymmärtää paremmin erilaisia kulttuuritaustoja?

Opin portailta työelämään Satakunnassahanke (ESR), Osaamispooli – Automaatio- ja kunnossapitoalan yritysten osaamisen kehittäminen -hanke (ESR) sekä Seutukaupunkien Ketterää osaamista – Sataedu Kankaanpään osahanke (Etelä-Pohjanmaan liitto) järjestävät yhdessä maksuttoman koulutuskokonaisuuden

Kohti monikulttuurista työyhteisöä

Tule kuulemaan kokemuksia monikulttuurisilta työpaikoilta sekä työnantajan että työntekijän näkökulmista. Saat ajankohtaista tietoa rekrytoinnin tukimuodoista ja viranomaisten vinkkejä rekrytointiprosessiin. Keskustelua käydään riittävästä suomen kielen taidosta ja työpaikan käytänteistä, kun työntekijöillä on erilaisia kieli- ja kulttuuritaustoja. Puheenvuoroista vastaavat muun muassa TE-palvelut, Kankaanpään kaupunki, hankehenkilöstö sekä työelämän edustajat.

Koulutuksen sisällöt ja aikataulu:

5.9. klo 17.30–19.30 Yrittäjän tarina: Ensimmäisen maahanmuuttajan rekrytointi

Mistä löydän sopivan työntekijän? Miten varmistun työntekijän tiedoista ja taidoista? Mistä ja minkälaista tukea rekrytointiin liittyviin kysymyksiin on saatavilla? Koulutustilaisuus päättää samana päivänä Sataedussa järjestettävät Kankaanpään koulutus ja työelämä -messut.

14.9. klo 17.30–19.30 Työntekijän tarina: Maahanmuuttaja aloittaa uudessa työpaikassa

Suomalainen työkulttuuri maahanmuuttajan silmin: mitä kielitietoisuus tarkoittaa? Uudessa työssä aloittaminen yrityksen, oppilaitoksen ja työntekijän yhteistyönä: kouluttautuminen työssä ja työn ohella.

26.9. klo 17.30–19.30 Yhteinen tarina: Yrittäjän ja maahanmuuttajan yhteinen polku

Yrityskulttuurin muutos työnantajan ja työntekijän näkökulmasta: mitä kulttuuritietoisuus tarkoittaa? Miten työnantajan ja työntekijän yhteinen tarina jatkuu?

Koulutuspaikka Sataedu Kankaanpää, auditorio Helmi (Alpinkatu 12). Kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin 31.8.22 mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/D34409CBC42EFF92

Tapahtuman järjestelyissä mukana Etelä-Pohjamaan Liitto SeutuAkke hankkeen kautta.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö