Baarin asiakaspalvelun osaamisala

Koulutus kehittää opiskelijan tietotaitoa ja valmiuksia suorittaa Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari.

Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari osaa
esitellä, suositella ja myydä baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia.
Hän osaa käyttää baarin perustyövälineitä ja koneita. Hän tietää hinnoittelun periaatteet, osaa käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilityksiä ja toimia kannattavasti. Baarimestarin ammattitaitoon kuuluvat myös inventointi, varastokirjanpito ja varaston kiertoon liittyvät tehtävät.

Opiskelu

Opiskelu on joustavaa ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Suunnitelmassa huomioidaan aikaisempi työkokemus, osaaminen ja koulutus. Koulutus kestää yleisesti noin vuoden verran, mutta kesto vaihtelee opiskelijan suunnitelman mukaan.

Käytännön opetus järjestetään opetusravintolassamme Sataedu Hovissa Kankaanpäässä sekä ravintola-alan yrityksissä. Hyvä yhteistyöverkostomme takaa opiskelijoillemme monipuoliset oppimisympäristöt. Opetukseen kuuluu myös teoriaopintoja.

Koulutuksen sisältö:


Pakolliset tutkinnon osat (85 osp)
Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp
Baarityössä toimiminen, 45 osp


Valinnaiset tutkinnon osat (35 osp)
Cocktailbaarissa toimiminen, 35 osp
Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
Henkilöstöravintolassa toimiminen, 20 osp
Kahvilan asiantuntijana toimiminen, 35 osp
Olutravintolassa toimiminen, 35 osp
Ravintolan tuotteen kehittäminen, 15 osp
Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp
Viinibaarissa toimiminen, 35 osp
Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta (10-15 osp)

Haluatko hakea heti?

Baarimestarin tutkintoon on jatkuva haku. Tutkinnon hinta on 300 euroa. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Opiskelijamaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää koulutuksen.

Koulutus on oppisopimusopiskelijoille maksutonta, myös yrittäjän oppisopimuksella.

  • Opetuspaikka:
  • Jatkuva haku
  • Hakuaika: -
  • Opetus alkaa:
Hae koulutukseen

Lue lisää

Kysy lisätietoa:

Sataedu yhteyshenkilö