Tekemällä oppien ravintola-alalle - suorita tutkinto tai tutkinnon osia ja työllisty.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osa tai koko tutkinto ja näin edistää työllistymistä. Työpaikkoina voivat olla kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset sekä liikenneasemat.
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita keittiö- ja ravintola-alan työtehtävistä ja haluavat työllistyä tulevaisuudessa alalle. Koulutus vaatii riittävän hyvän suomen kielen taidon. Koulutukseen on jatkuva haku.
Koulutus on haussa myös työvoimakoulutuksena sekä Kankaanpäässä että Kokemäellä. Haku osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi. Kankaanpään koulutusnumero 709792 ja Kokemäen koulutusnumero 711185.
Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan yhdessä kouluttajan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Siinä huomioidaan opiskelijan aikaisemmin hankittu osaaminen sekä valitaan opiskelijalle sopiva tutkinto tai tutkinnon osat oman keittämistarpeen mukaan.
Koulutus on käytännönläheistä ja tapahtuu oppilaitoksen omissa kahvila-, ravintola- ja suurtalouspuolen oppimisymäristöissä, sekä alan työpaikoilla monipuolisissa ruuanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä.
Koulutuksessa on mahdollista suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia seuraavista tutkinnoista:
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
- asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija)
- ruokapalvelun osaamisalan (kokki)
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
- tarjoilija
- baarimestari
Ruokapalvelun ammattitutkinto
- ravintolakokki
- suurtalouskokki
Koulutus sopii henkilölle, joka haluaa oppia uuden ammatin tai täydentää aikaisempaa osaamistaan.
Koulutus on tarkoitettu alasta kiinnostuneille ja sille soveltuville henkilöille. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Jokaiselle opiskelijalle tehdään oma opiskelusuunnitelma HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelmassa).