Date: 22.12.2023Author: johran0 Kommentit
Kokemäkeläinen Emmi Lindholm valmistui joulukuussa 2023 Sataedusta tarjoilijaksi ja nyt hänellä on viisi eri työpaikkaa.
Nyt minulla on viisi eri työpaikkaa.
Ravintolassa, baarissa, päiväkodissa, esikoulussa ja ruokakaupassa työskentelevä Emmi Lindholm sanoo, että oma asenne auttaa työmarkkinoilla pitkälle.
Tarjoilijaksi Emmi kouluttautui, koska oli kuullut hyvää Sataedun ravintola-alasta ja ala kiinnosti häntä.
Alavalintaa Emmi ei ole katunut.
Kolmen vuoden tarjoilijaopinnot menivät Emmin mukaan nopeasti. Uusiin opiskelukavereihin oli helppo tutustua. Opetuskeittiössä ja opetusravintola Ruukussa tehdään töitä pareittain ja pienissä ryhmissä.
Emmi oli opintojen aikana myös kaksi viikkoa kansainvälisessä opiskelijavaihdossa Saksassa sekä juuri ennen valmistumista viisi viikkoa Espanjassa.
Kv-vaihto oli tosi mielenkiintoista ja opettavaista.
Ennen vaihtoon lähtöä kyllä jännitti, että miten siellä pärjään. Meitä lähti minun ryhmästä kaksi muutakin opiskelijaa, kertoo Emmi ja jatkaa,
– Työskentelimme Fuengirolassa lounaskahvilassa. Minä olin salin puolella ja kaksi muuta opiskelijaa valmistivat annoksia keittiössä.
– Kv-vaihto kannatti, sillä sain uusia ystäviä ja kansainvälistä työkokemusta sekä monta työtarjousta eri Aurinkorannikon ravintoloista.
Parasta opiskelussa oli tekemällä oppiminen, työelämäjaksot ja mukavat opettajat sekä tietysti kaverit
– Valmistujaisjuhlissa opo jo kysyi, että milloin jatkan opintoja. Baarimestarin opinnot kyllä kiinnostaa, joten ehkä olen pian taas opiskelija, Emmi naurahtaa.
Valokuvat: Sataedu Nakkila valokuvauksen opiskelijat Petteri Ahonen ja Emilia Koskinen. Kansikuva: Emmin äiti.
Lue Emmin opiskelijatarina Satakunnan kansasta tästä linkistä.