Ystävänpäivää herkullisesti ja kansainvälisesti

Sipulia leikkaavia veitsiä ja taikinaa vaivaavia käsiä sekä paljon iloista puheensorinaa. Sataedun opetuskeittiö 3 täyttyi ystävänpäivänä kansainvälisistä vaihtovieraistamme. Suomalais-ranskalaiseen herkutteluun osallistui yhteensä yli kaksikymmentä kokkaavaa ruokailijaa Irlannista, Ranskasta, Virosta – ja Sataedusta.

 

Alkuillan ohjelma oli yksinkertaisimmillaan se, että ensin kokataan yhdessä ja sitten syödään. Ranskalais-suomalaisella ruokalistalla oli suolaisia ja makeita piirakoita, kuten ranskalaista juustopiirakkaa (quiche lorraine) ja kotoista mustikkapiirakkaa. Alla ohje ranskalaiseen kuninkaitten piirakkaan.

Lopuksi parin tunnin aherruksen jälkeen kelpasi istua pöytään, Bon Appétit,  ja jatkaa iloista keskustelua.