Uutiset

Sataedusta yrittäjäksi: Eetu Pihkoluomalla yrittäjäasennetta pienestä pitäen

Sataedussa kiinteistönhuoltoa toista vuotta opiskeleva Eetu Pihkoluoma on jo ikäisekseen kokenut yrittäjä. Päätös yrittäjyydestä ja oma yritys, Nakkilan kotiapupalvelu, syntyivät jo ennen ammattiopintojen aloittamista 14-vuotiaana. Kiinteistöhuollon opinnot olivat hänelle selvä valinta, vaikka myös rakennusala kiinnosti.

Emilia lähtee kokkioppiin Kanadaan

Marraskuussa Sataedun opetusravintoloissa vierailleet ja ruoallaan hurmanneet kanadalaiset kokit ja kouluttajat Gaétan Tessier ja Gerald Fischer saavat pian vastavierailulle ensimmäisen sataedulaisen opiskelijan. Parkanolainen ravintolakokin ammattitutkintoa suorittava Emilia Friimäki lähtee helmikuun alussa Kanadaan vaihtoon neljäksi viikoksi.

Lego-robottiohjelmoinnin FLL-aluekilpailu Sataedussa

Nuoret robottiohjelmoijat kilpailevat taas Ulvilassa kansainvälisen First Lego League (FLL) robotti- ja tiedetapahtuman aluekilpailussa. Sataedussa torstaina ja perjantaina (1.– 2.2.) järjestettävään kilpailuun on ilmoittautunut 10 joukkuetta eli lähes sata lasta opettajiensa ja huoltajiensa kanssa. Kansainvälisen, opetusta tukevan kilpailun tarkoitus on innostaa lapset suunnittelemaan ja ohjelmoimaan robotteja ja ehkä myös löytämään tulevaisuuden uransa ohjelmointi-, robotti- ja automaatioaloilta.

Apua ja asennetta työnhakuun

Tehokkaat tietoiskut täyttivät Sataedun tilat tiistaina Kokemäellä. Työllistän itseni -tapahtuma on osa Sataedun työllistymisen tukemisen teemavuotta. Sen tarkoituksena on evästää nuoria työelämään, jatko-opintoihin ja yrittäjyyteen. Oman panoksensa aamupäivään toivat muun muassa Prizztechin, 4H-liiton ja TE-toimiston asiantuntijat.

Lautashävikki vähenee komeasti Sataedussa

Sataedussa on onnistuttu vähentämään ruokaloiden lautashävikkiä vuodessa lähes neljänneksellä. Lautashävikin määrä Sataedun ravitsemispalveluiden itse hoitamissa neljässä opiskelijaruokalassa oli vuonna 2016 yhteensä 3370 kiloa. Viime vuonna määrä oli vähentynyt 2598 kiloon samaan aikaan, kun ruokailijoiden määrä kasvoi hieman Nakkilan ruokalan siirryttyä syksyllä ravitsemispalveluiden hoidettavaksi. Kaikkiaan lautasjätteen määrä väheni vuodessa 772 kiloa.

Tilaa syöte Uutiset