Uutta tietoa ja innostusta puhtausalan ammattilaisille

Arvostettu puhtausalan kouluttaja ja tutkija Tuula Suontamo (FT) luennoi keskiviikkona 26.4 Sataedu Ulvilassa. Täysi auditorio sai kouluttajalta kiitosta.
– Ihanan tiedonhaluista, korvat auki olevaa yleisöä, Suontamo kehui noin sataa kuuntelijaansa. Terveysasemien ja hoivalaitosten puhtausalan ammattilaiset olivat hyvin kiinnostuneita kuulemistaan puhtausalan ja hygienian haasteista.

Siivoukseenkin kohdistuvat kasvavat säästöpaineet ovat tuttuja kouluttajalle. 

– Resurssien väheneminen on iso ongelma. Se stressaa alan ammattilaisia, jotka haluavat tehdä parempaa työtä. Kaiken tämän keskellä pitää muistuttaa rahakirstun päällä istujia siivouksen tärkeydestä ja tarpeellisuudesta.

– Yritän innostaa kuulijoita ja kertoa, miten pienikin muutos näkyy helposti työssä. Ei tässäkään tilanteessa ole poppakonsteja. Kun puhdistusaineet ja siivousvälineet ovat hyviä, voi vain yrittää löytää omista työtavoista mahdollisesti jotain parannettavaa, Suontamo painottaa.

Tuula Suontamo on vieraillut aiemminkin Sataedun järjestämissä koulutustilaisuuksissa, ja uusia koulutuksia jo suunnitteilla. Ulvilassa järjestetyn tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Sataedun oppisopimuskoordinaattori Anne Puutio (vas) ja kouluttaja Johanna Kienokoski-Saarela. Kuvassa keskellä tutkija-kouluttaja Tuula Suontamo.