Sujuvuutta opiskelijaruokailuun 1.4. alkaen

Maistuva ja maksuton kouluruokailu on hyvin suosittua Sataedussa. Ruokailun aikataulutuksesta huolimatta pitkiltä jonoilta ei kuitenkaan voida välttyä. Opiskelijoiden ruokailumahdollisuuksia on haluttu kehittää ja siksi ruokailussa otetaan koeluontoisesti käyttöön selkeä ja nopea lokerotarjotin. Vastaavat tarjotinmallit ovat käytössä muun muassa yhdysvaltalaisissa vankiloissa.

 

 – Muutama opiskelija on jo testannut tarjotinta, ja siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella aloitamme nyt laajemman kokeilun ensin Kankaanpään opiskelijaruokalassa ja sen jälkeen suunnittelemme kokeilulle jatkoa, kertoo kokeilua konsultoiva asiantuntija George Goodfood.  

– Tarjottimen hyviksi puoliksi on jo havaittu, että ruoka-annosten ottaminen jakelupisteistä nopeutuu ja ruoan esteettisyys korostuu. Myös astioiden pesu nopeutuu ja tehostuu. Haasteena on vielä saada juomalasien sijaan myös ruokajuoma kuten maito tai piimä tarjottimelle siten, että se on helposti vaikkapa pillillä imettävissä, kerrotaan opiskelijaruokalan keittiöstä.

Kokeilu aloitetaan Sataedun Kankaanpään toimipaikassa heti huhtikuun alussa, maanantaina 1.4.. Silloin ruokalistalla on muun muassa silliä. 

Kuvat: Juha Levonen