Sataedun yt-neuvottelut päätökseen

Sataedussa toukokuussa aloitetut yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Satakunnan koulutuskuntayhtymän kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä, lähes 300 henkilöä.

 

Yt-neuvottelujen tarve johtui ammatillisen peruskoulutuksen rahoituksen rajusta vähenemisestä. Viime vuodesta rahoitus on vähentynyt lähes 14 prosenttia ja vuodesta 2013 noin 30 prosenttia. Taloudelliset toimintaedellytykset vuosina 2017–2018 edellyttävät 2,3–2,8 miljoonan euron sopeutustoimenpiteitä. Henkilöstökustannusten lisäksi säästöjä on haettu muun muassa käytössä olevia kiinteistöjä vähentämällä.

 

Aloitettujen yt-neuvotteluiden enimmäisvähennystarpeeksi ilmoitettiin 35 henkilötyövuotta. Sen jälkeiset henkilökunnan eläköitymiset ja päättyneet määräaikaiset työsuhteet ovat jo vähentäneet henkilökuntaa 19 henkilöllä.

 

Sataedu irtisanoo enintään 12 henkilöä päättyneiden yt-neuvotteluiden seurauksena ja osa-aikaistaa enintään kaksi henkilöä. Myös muutamat työtehtävien ja -nimikkeiden muutokset ovat mahdollisia.

 

Koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio uskoo säästötoimien auttavan vakauttamaan tulevien vuosien talouden. Lisää tukea tulevaan tuovat ammatillisen koulutuksen uusi lainsäädäntö ja koulutuksen järjestämislupa.

 – Uusi lainsäädäntö ja opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä, vuoden 2018 alussa voimaan astuva koulutuksen järjestämislupa antavat meille hyvät mahdollisuudet järjestää edelleen laadukasta koulutusta. Eri alojen tutkintokoulutusten lisäksi saimme järjestämisluvan laajennettuun oppisopimuskoulutukseen, työvoimakoulutukseen, vankilaopetukseen ja myös Pirkanmaalla annettavaan logistiikan tutkintokoulutukseen, Isokallio kertoo.