Sataedun koulutukset kiinnostivat yhteishaussa

Tiistaina 12.3. päättyneessä yhteishaussa Sataeduun haki ensisijaisesti 412 nuorta. Hakijamäärä on samaa tasoa kuin viime vuonna. Sataedussa oli kaikkiaan haettavana noin 470 eri alojen opiskelupaikkaa Huittisten, Kankaanpään, Kokemäen, Nakkilan ja Ulvilan toimipaikoissa. Kevään yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen päättäville ja ilman ammatillista koulutusta oleville nuorille.

Kuva: Frej Blomqvist

Sataedun suosituimpia opinto-aloja ovat edelleen sosiaali- ja terveysala, hius- ja kauneusala sekä media-ala. Myös Kokemäeltä Huittisiin siirtyvä logistiikka-alan koulutus on herättänyt paljon kiinnostusta sekä samoin tekniikka-alalle hakeneiden kestosuosikki, sähköala.  Kuvassa suositun elokuva- ja TV-alan opiskelijat opiskelevat talviolosuhteissa kuvaamista.

Monia mahdollisuuksia yhteishaun jälkeenkin

Yhteishaun tulokset julkistetaan aikaisintaan 13.6.. Sataedun opiskelijapalvelupäällikkö Kristiina Salmi haluaa rauhoittaa opiskelupaikkaa jännittäviä nuoria.
 – Satakuntalaisten nuorten tilanne on sikäli hyvä, että toisen asteen koulutuspaikkoja joko ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa riittää kaikille perusopetuksen päättäville. Hakijoiden toiveet alasta ja paikasta eivät kuitenkaan aina kohtaa. Ammatilliseen koulutukseen voi nykyään hakea ympäri vuoden ns. jatkuvassa haussa. Tätä väylää voi käyttää, jos ei saa paikkaa yhteishaussa, Kristiina Salmi kertoo.

Sataedu järjestää myös ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta. Tähän koulutukseen on haku Opintopolku-palvelussa 21.5–23.7..  Valmentava koulutus antaa valmiuksia hakea ammatilliseen tutkintokoulutukseen ja vahvistaa edellytyksiä suorittaa ammatillinen tutkinto.

Hyvää ammatillista koulutusta

Ammatillisessa koulutuksessa otettiin viime vuonna käyttöön valtakunnallinen AMIS-palaute, johon kaikki ammatillisen koulutuksen aloittaneet vastaavat kuukauden opiskelun jälkeen.  Kristiina Salmi on tyytyväinen saatuun opiskelijapalautteeseen, jonka mukaan Sataedussa aloittaneet opiskelijat ovat valtakunnallisesti keskimääräistä tyytyväisempiä.