Samu Lahdelta hyvä suoritus kovassa MM-kilpailussa

Paljon työtä ja vähän epäonneakin mahtui WorldSkills-kilpailijamme Samu Lahden kilpailupäiviin Abu Dhabissa. Vaikkei kilpailijamme yltänytkään aivan kärkijoukkoon, niin on hänen osaamisensa, kuten kaikilla muillakin sarjassa kilpailleilla edelleen maailman huippua! Kiitokset hyvästä työstä Samu!


Nuoret ammattilaiset kilpailivat Abu Dhabissa 14.–19.10. järjestetyssä ammattitaidon MM-kilpailuissa 50 eri lajissa. Sataedusta automaatioasentajaksi valmistunut ja nyt sähköinsinööriksi opiskeleva Samu Lahti kilpaili Industrial Control -sarjassa. Sarjan kovasta tasosta kertoo se, että mitalivärisuoran sijaan sarjassa jaettiin kolme kultamitalia. Samun sijoitus yli 20 kilpailijan joukossa on 14.. 


Industrial Control -kilpasarjan tehtävä sisälsi sekä automaatioasentajan että automaatioinsinöörin työhön kuuluvia tehtäviä. 


Tehtävä käsitti pääpiirteissään:
- Ohjauskeskuksien rakentamiset ja kytkennät
- Seinäasennukset ja kytkennät
- Käyttöönottomittaukset ja vianhakutehtävät
- Suunnittelu- ja muutostyöt
- Taajuusmuuttajan parametrointi ja PLC-ohjelmointityöt


Kiireiseen kilpailuaikatauluun ei mahtunut juurikaan vapaa-aikaa. Ennen kilpailua kilpailijat rakensivat itse omat työpisteensä. Neljä varsinaista kilpailupäivää olivat tavallisen työpäivän mittaisia, mutta kilpailupaineen vuoksi rankkoja. Samu Lahden hyvin alkaneen kilpailun loppua ja tehtävästä saatua pistemäärää latisti ohjeistuksen tulkintaan liittyvät epäselvyydet. Asiasta tehty valitus ei parantanut pisteitä.
 

kuva: SkillsFinland