SakuStars 2019 lisäsi sykettä

SAKUstars-kulttuurikilpailu järjestettiin Sastamalassa 9.–11.4.2019. Kisateema oli ”Sopivasti sykettä”. SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu, joka on avoin kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville live-sarjolle. Mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu.

SAKUstars-tapahtuma kerää yhteen vuosittain yli tuhat osallistujaa ympäri Suomen. Sataedun opiskelijat osallistuivat tänä vuonna sekä ennakko- että livesarjoihin. Seuraavat kisat järjestetään Helsingissä huhtikuussa 2020. 

Sataedulla oli edustus Sastamalan kisoissa livesarjoissa Kuvataide ja Shakki sekä ennakkosarjoissa Maalaus että Taidekäsityö. Kuvataiteen livesarjoihin osallistuivat porilaiset Sini Niemi ja Emilia Kemppainen. Sataedun Shakki-joukkueessa pelasivat porilainen Wali Mohammad ja Kankaanpään Shahab Mahmoudi sekä Sadegh Ozbek. 

Sini Niemelle pronssia Taidetta kahdessa tunnissa -livesarjassa

Artesaaniksi opiskeleva Sini Niemi Porista sijoittui kolmanneksi livesarjassa ”Taidetta kahdessa tunnissa”. Tuomariston mukaan Sinin työn vahvuus oli värikkyys ja omaperäisyys. Hän käytti myös annettua materiaalia monipuolisesti. Edellisvuoden kisoissa Kokkolassa Sini Niemi sai samasta sarjasta kunniamaininnan. Sini opiskele taideteollisuusalan perustutkintoa Kokemäellä.

Sini Niemi osallistui myös kuvataiteen livesarjoihin Digitaidetta päivässä ja Mallin mukaan sekä Taidekäsityö ennakkosarjaan. 

 

Maalaus-ennakkosarjasta kunniamaininta

Ulvilassa rakennusalaa opiskeleva porilainen Wali Mohammadi osallistui SakuStars 2019 kisan ennakkosarjaan Maalaus ja hän sai työstään kunniamaininnan teoksella "Huomenna on paremmin". Walin työ on nähtävillä Sataedu Ulvilan aulassa torstaina 18.4.2019.

 

Lisätietojakilpailusta ja matkasta  

Opinto-ohjaaja Kaisa Kallio, kaisa-kallio [at] sataedu.fi, puh. 040 199 4204