Ruokaa herkkusuille ja rallikansalle

Viikonloppu tarjoaa Sataedun kokkiopiskelijoille komeat mahdollisuudet osallistua erilaisten tapahtumien ruokatarjoilun järjestämiseen. Kankaanpäässä opiskelijat ovat mukana myymässä herkkuja ja Kokemäellä opiskelijat pitävät rallikansan nälän loitolla.

Kankaanpään kokkiopiskelijat myyvät lähiruoasta valmistettuja suupaloja, Pintoxeja Kankaanpään torilla lauantaina 26.8. klo 11 - 15 järjestettävässä Herkutellaan-tapahtumassa. Sataedusta kouluttaja Maija Poutasen mukana on noin kymmenen opiskelijaa. Sataedulaisten lisäksi torille pystytettävässä hörhiäisteltassa ja sen läheisyydessä on parisenkymmentä herkkujen maistattajaa ja myyjää.

– Olemme tehneet Suomen juhlavuoden hengessä kahden euron pikkuannoksia lähiruoasta, ja nyt toivomme, että tuotteet menevät hyvin kaupaksi. Toritapahtuma on opiskelijoille hyvä harjoitus, sillä he myyvät torilla suunnittelemansa ja valmistamansa annokset, Maija Poutanen kertoo.

Maistelun lisäksi ruoasta myös puhutaan torilla. Maija Poutanen edustaa Sataedua torilla käytävässä paneelikeskustelussa. Paneelissa on mukana muun muassa lähiruoan puolustajana tunnettu huippukokki Markus Maulavirta.

Tapahtuma on osa Pohjois-Satakunnan Taideviikkoa ja valtakunnallista Syödään yhdessä -tapahtumaketjua sekä koko Suomen "Yhdessä" -viikonloppua. Sen järjestävät yhteistyössä Kankaanpään kaupunki, Kankaanpään Yrittäjät, paikalliset Lions Clubit ja ry ja Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry. 

 

Ruokaa vauhdinnälkäisille

Sataedun kokkiopiskelijat valmistautuvat ruokkimaan Kokemäellä viikonloppuna 26.–27.8. järjestettävien autourheilun jokamiesluokan SM-liigan yleisön.

Opetusravintola Ruukun kokki Juuso Alamäki kertoo, että viikonloppuun mennessä Ruukun keittiössä valmistuu päivittäisen lounastarjoilun lisäksi yhteensä ainakin 1600 annosta kinkkukiusausta ja jauhelihakeittoa. Kenttäravintola toimii Risten radalla viiden opiskelijan ja opettajan voimin.

– Ruoan valmistamisen sijaan haastavinta on ruoan pakkaaminen ja sen perille vieminen lämpimänä. Kuljetusta varten on vuokrattu lämpimän ruoan jakeluauto. Yhteistyössä mukana olevat kuljetusalan opiskelijat hoitavat ruokakuljetukset, Juuso Alamäki kertoo. 

Pienen tauon jälkeen opiskelijoiden tarjoamien catering-palveluiden kysyntä on taas kasvussa.

 –  Keväällä opiskelijamme valmistivat esimerkiksi Kokemäen urheiluautoilijoiden kilpailuihin 700 annosta ruokaa. Myös muita vastaavia tilaisuuksia on ollut ja otamme niitä mielellämme jatkossa vastaan, sillä tapahtumat ja juhlat tarjoavat opiskelijoille hyvän oppimisympäristön ja paljon kokemusta.