Rehtori Mansikkakorpi eläkkeelle 36 amisvuoden jälkeen

Tulevassa Tuntematon sotilas -elokuvassa esiintyvä SA-hevonen Aatu tarjosi leppoisaa kyytiä eläkkeelle jäävälle rehtori Hannu Mansikkakorvelle torstaina 31.8.2017.

 

Kankaanpäässä poliisisaattueessa kuljetun viimeisen työmatkan jälkeen Hannu Mansikkakorpea odotti perinteiden mukainen kunniakuja mappeineen, jakoavaimineen ja moppeineen. 

 

 

 

Monet työt ja työkalut tulivat Hannu Mansikkakorvelle tutuiksi Sataedussa ja sitä edeltäneissä oppilaitoksissa. Kolmivuotisen ammattikoulun jälkeen hän toimi viisi vuotta opettajana, kahdeksan vuotta apulaisrehtorina ja lopulta kaksikymmentä vuotta rehtorina. Kaikkiaan komeat kolmekymmentäkuusi vuotta amista.

 

Kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio nosti puheessaan nimenomaan Hannu Mansikkakorven ansioksi sen, että alueellisten ammattioppilaitosten ja aikuiskoulutuskeskusten fuusio Sataeduksi toteutui sujuvasti vuonna 2010. Myös muut eläkkeelle jäävän rehtorin ansiot ovat hyvin tiedossa, sillä Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE palkitsi hänet Ammatillisen koulutuksen kultaisella ristillä.

 

Hannu Mansikkakorpi itse puolestaan kertoi juhlan keskellä jo miettineensä, miten saisi irtisanoutumisensa peruttua, sillä eläkkeelle jääminen tuntui niin mukavalta, että sen voisi tehdä toistamiseenkin.

Mukavia eläkepäiviä Hannu!

 

Kuvat: Juha Levonen

Video : Jaana Kirkkala