Pyörät liikenteessä -tapahtuma Tulkkilan oppilaiden ilona

Kokemäen auto- ja kuljetusalojen opettajiemme ja opiskelijoidemme ideoima Pyörät liikenteessä -tapahtuma innosti Tulkkilan koulun oppilaita huolehtimaan pyöristään ja ajamaan niillä turvallisesti.

 

Maanantaina 15.5. Tulkkilan koululla järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 180 3.–5.-luokkien oppilasta. Opiskelijamme tarkastivat ja huolsivat aamupäivän aikana heidän noin 140 polkupyörää. Sen lisäksi että opiskelijamme kiristivät pyörien ketjuja ja säätivät vaijereita, he myös innostivat pieniä oppilaita mukaan tekemiseen. Moni oppilas pääsikin ensimmäistä kertaa rasvaamaan ketjuja ja tutkimaan pyöränsä teknistä rakennetta.

 

 Into jatkui varmaan illalla monessa kodissakin, kun lapsilla oli paljon juteltavaa polkupyöristä, kuorma-autoista ja liikenneturvallisuudesta. Kotiin viemisinä oli vielä LED-lamput pyöriin ja Sataedu-heijastimia. Salosen Pyörä ja Kokemäen Varaosa tukivat lamppu- ja huoltotarvikehankintoja. 

 

Kun tapahtuman päätteeksi kajahti komea kiitos koulun oppilailta, oli lehtori Rami Kantola silmin nähden tyytyväinen niin tapahtumaan kuin sen toteuttaneisiin opiskelijoihin.

– Meidän opiskelijamme olivat todella auttavaisia, ystävällisiä sekä huoltotöissä hyvin opastavia. Näytti siltä, että tulevissa autonasentajissamme asuu pieni opettaja sisällä. Tapahtuman pienimmätkään eivät arastelleet mustiin työhaalareihin pukeutuneita nuoriamme.

 

Tapahtuma oli osa Sataedun Suomi100-ohjelmaa, jonka tavoitteena on tuoda osaamistamme esiin auttamalla muita. Tapahtuma juhlisti myös Sataedun edeltäjää, 60 vuotta sitten perustettua Peipohjan ammattikoulua. Niin kuin Rami Kantola totesikin

– Tehdä hyvää tuntuu aina hyvältä.