Pistesijoille Taitaja2017-kilpailussa

Sataedua Taitaja2017-finaalissa edustaneet huittislainen Jari Suominen ja nakkilalainen Rosa Peltonen sijoittuivat molemmat Suomen parhaiden joukossa lajeissaan kuudensiksi. Jari Suomisen lajina oli automaatioasennus ja Rosa Peltosen painotuotteen suunnittelu. Kiitokset kilpailijoille ja heidän valmentajilleen Kirsi Liljeroosille ja Eero Matintalon komeasta kisatyöstä.

Helsingissä 15.- 18.5. järjestettyjen ammattitaidon suomenmestaruuskisojen ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä, tiistaina, kilpailtiin myös peruskoululaisten taitavuudesta. Satakuntaa yläkoululaisten Taitaja9-kilpailun finaalissa edustivat Euran yhteiskoulun ja kankaanpääläisen Pohjanlinnan koulun joukkueet. Pohjanlinnan joukkue oli finaalin neljäs ja euralaiset olivat semifinaalin parhaimmistoa.

 

Seuraavaksi käännämme katseet kohti Arabiemiraatteja ja siellä Abu Dhabia, missä lokakuussa (14.–19.10.2017) järjestettävissä ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailussa Suomea ja Sataedua edustaa Huittisista kotoisin oleva Samu Lahti. Sataedun Kokemäen toimipaikassa opiskellut Lahti valmistui automaatioasentajaksi keväällä 2015. Ennen valmistumistaan hän saavutti hopeasijan Taitaja2015-kilpailussa.